PDA-knoting i høy tilstand

18 prosent av alle trafikkulykkene i Storbritannia i fjor skyldtes bruk av narkotika eller andre stoffer som ikke er lovlig å bruke i forbindelse med kjøring. Politiet skal nå få has på trafikksynderene ved å ta i bruk ny programvare for håndholdte.

Ved å ta i bruk den nye oppfinnelsen vil man istedet for å måle blodverdier heller teste det som rent praktisk sett fører til ulykkene: Om føreren er i stand til å kjøre bil. For å finne ut dette testes bilførerenes motoriske evner, reaksjonstid og konsentrasjonsnivå, som er de tre viktigste faktorene som påvirker bilkjøringen.

Programmet tester de forskjellige ferdighetene ved at testpersonen skal bruke en spesialpenn til å utføre forskjellige oppgaver på den håndholdte enheten. Hvis vedkommende havner under en gitt minimumsgrense, blir det gitt kjøreforbud, samt tatt mer omfattende tester som kan bekrefte at det faktisk er stoff eller medisiner inne i bildet, ikke bare tretthet.

Noe av bakgrunnen for dette er at mange har greid å sno seg unna en eventuell straff ved å si at stoffet ble inntatt lenge før de satt seg inn i bilen. For eksempel vil stoffene etter marijuana ligge i blodet lenge etter at virkningen er borte. Denne unnskyldningen vil ikke holde vann hvis man stryker på PDA-testen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen