To av Sharps senere Zaurus-modeller.
To av Sharps senere Zaurus-modeller. (Bilde: Sharp)

PDA-en et skritt nærmere utryddelse

Annonsør­innhold
Les hele saken »

PDA-en, som i en liten håndholdt datamaskin, ligger på dødsleiet. Etter sviktende salg i flere år, har den ene store PDA-produsenten etter den andre lagt inn årene. Årsaken? Konkurranse fra stadig smartere og mer avanserte mobiltelefoner, og inntreden av ultramobile bærbare PC-er.

Legges offisielt død

Nå har kanskje et av PDA-verdens største ikoner også lagt inn årene. Sharps Zaurus-serie legges nå offisielt død, og de siste enhetene går for en billig penge i Japan. Zaurus har i likhet med Sonys Cliè-serie vært obligatoriske sikleobjekter for teknofile på reise i Asia. Sistnevnte trakk seg fra markedet her til lands i 2004.

Zaurus-serien har vært i salg siden 1993 og ble ekstremt populær med sin SL-5500-serie og C700-maskin. Den siste i Zaurus-serien, C3200, ble først vist frem i 2006 og har Intel Xscale-prosessor og 6 GB intern harddisk. Denne er også den eneste gjenværende Zaurus-maskinen i salg.

Kun to igjen

Sharp vil fortsette å produsere bærbare datamaskiner, men disse selges ikke i Norge. Av de opprinnelige produsentene som var store på PDA-enheter er det nå kun Palm og Hewlett-Packard som fortsatt produserer og satser på håndholdte datamaskiner.

(Kilder: Akihabara News, Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen