PCLinuxOS i 2007-versjon

PCLinuxOS 2007
(Bilde: Tuxmachines)

PCLinuxOS ble gitt ut for første gang i oktober 2003 og siktet på høy brukervennlighet og et elegant utseende.

Siden den gang har PCLinuxOS blitt godt likt i Linux-miljøet og ligger for øyeblikket på en tredjeplass på distrowatchs liste over mest populære distribusjoner.

PCLinuxOS 2007 ble gitt ut 21. mai og har gjennomgått en rimelig omfattende omskrivning fra tidligere versjoner. Nytt i denne utgaven er blant annet et helt nytt utseende og innebygde 3D-effekter, i form av Beryl eller Compiz.

Programmene som er inkludert har også fått en ansiktsløftning fra tidligere utgaver. Vi finner blant annet Linux-kjernen 2.6.18, KDE 3.5.6, OpenOffice 2.2.0, Thunderbird 2.0, Firefox 2.0.0.3, for å nevne noe.

Brukervennlighet

I PCLinuxOS skal konfigurasjon av systemet være lekende lett med det medfølgende kontrollsenteret, og drivere som Nvidia/ATI installeres automatisk i løpet av installasjonen. Man finner også mange løsninger og programmer fra andre populære distribusjoner som er godt likt hos Linux-brukere.

Blant annet er pakkesystemet som vi finner igjen i Ubuntu - APT, og kontrollsenteret fra Mandriva Linux - Drakconf, å finne i PCLinuxOS 2007.

LiveCD

PCLinuxOS 2007 er i likhet med Ubuntu Linux 7.04 tilgjengelig som LiveCD. Dette innebærer at du kan kjøre distribusjonen rett fra CD-en uten å installere den på harddisken først. LiveCDen er på ca 700 MB og kan lastes ned her.

(Kilde: PCLinuxOS)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen