PCIe fra VIA, SiS og ATI

Det er fortsatt mye usikkerhet rundt PCI Express, men det går absolutt fremover på flere plan. Det største problemet er kanskje at man er avhengig av flere forskjellige leverandører for å sette sammen et komplett system, dvs. leverandører av brikkesett, hovedkort og grafikkort.

Etter at både ATI og NVIDIA har tatt ansvar for å utvikle flere tilgjengelige PCIe-grafikkort, er det derfor viktig at brikkesettprodusentene følger opp.

Både SiS og VIA forventes å levere PCIe-kompatible brikkesett i løpet av oktober. SiS965 (sørbro) kommer trolig til å være på vei ut allerede denne måneden, mens SiS656 og SiS649 (nordbro) trolig må vente til neste måned. Alle disse brikkene er utviklet for Intel sin Pentium 4-prosessor.

Ifølge taiwanske Digitimes kommer VIA sin PT894 (nordside) rettet mot Intel-plattformen til å bli tilgjengelig mot slutten av oktober. Denne skal ha måttet gjennomgå noen ekstra prosesser og er derfor litt forsinket.

I løpet av 4. kvartal i år vil også VIA trolig være klar med sine nye nordsider med PCIe-støtte for AMD64-plattformen, i form av K8T890 og K8T890 Pro. Sistnevnte vil støtte SLI-oppsett med sine doble PCIe x16-porter.

RS400 og RS480 fra ATI representerer noe meget spennende i brikkesettmarkedet, men skulle egentlig ha blitt lansert for lenge siden. Tidligere denne måneden ble det rapportert at begge blir utsatt til fjerde kvartal, men forhåpentligvis kan de første versjonene være klar i oktober.

Disse brikkesettene vil bli lansert både for AMD64- og Intel-plattformen. Det ville derfor være stor nyhetsverdi for ATI å skyve lanseringen foran NVIDIA sitt nForce4-brikkesett. Begge ATI-brikkesettene blir trolig implementert med støtte for DDR2, noe som sies å være grunnen til forsinkelsene.

(Kilder: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen