PCI Express: NV34 og RV380 testet

Nettstedet HKEPC.com har fått tak i to såkalte "engineering samples" av NVIDIA GeForce FX5200 (NV34) og ATI Radeon 9600XT (RV380), basert på PCI Express x16. PCI Express vil som kjent overta etter AGP 8x som grensesnitt for grafikkort, men også etter hvert erstatte de tradisjonelle PCI-tilkoplingene helt (PCI Express x1, x4).

De to kortene ble testet på et i915G-basert hovedkort, med en Pentium 4 2,8E "Prescott" prosessor og 512 MB DDR400-minne. Sammenlignet med AGP 8x-versjonene oppnåde PCI Express x16-betakortene noe dårligere resultater i de få "testene" som ble utført i 3Dmark2003/2001SE.

Testen bærer preg av mye "beta", og er derfor trolig ikke helt representativ for hvordan PCI Express vil oppføre seg når standarden tas i bruk for alvor. Dessuten kan ikke 3Dmark-testene sies å gi et fullgodt bilde på ytelsen. Likevel gir den en liten smakebit på hva vi har i vente, nemlig at PCI Express x16 neppe umiddelbart fører til noen stor ytelsesforbedring over AGP 8x.

Bilder av kortene samt testen i sin helhet kan sees her. Vi gjør oppmerksom på at testen er skrevet på et språk som vi antar de færreste av Hardware.no sine lesere er fortrolig med.

Mer informasjon om PCI Express finnes på den offisielle nettsiden til PCI-SIG.

(Kilde: Digit-Life)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen