PCI Express fra Matrox


"Triple-view" med det siste kortet fra Matrox

Matrox Graphics innhentet tidligere i år lisens til å bruke PCIe-verktøy fra Netsys Software og skal ha jobbet med å utvikle en ny brikke. Det ble sagt i fjor at man ville lansere et nytt produkt i løpet av dette året, men vi blir ikke overrasket dersom det drøyer ut i neste år.

Ifølge X-bit labs skal en talsmann for Matrox ha sagt at kort med PCI Express-grensesnitt definitivt ikke vil bli lansert tidligere enn 4. kvartal 2004.

Selskapet holder kortene tett til brystet og har enda ikke røpet noe teknisk informasjon. Det er derfor ikke kjent hvorvidt man kommer til å støtte Pixel- og Vertex Shader 3.0 eller holde seg på samme nivå som ATI.

Matrox har tradisjonelt hatt gode skjermkort og drivere for Windows, men klarte vel egentlig aldri å leve opp til forventningene etter G400 - ihvertfall ikke i privatmarkedet. Det skal selvsagt bli spennende å se om selskapet kan klare å komme tilbake som en sterk aktør, men det er vel tvilsom at Matrox klarer å hamle opp med lanseringsfrekvensen til ATI og NVIDIA.

(Kilder: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen