PCI-E/AGP på samme hovedkort

De fleste hovedkortleverandører annonserer for tiden kort basert på enten "Grantsdale" eller "Alderwood". Et av de mest fremtredende fellestrekkene og poeng med hele plattformen er støtte for PCI Express. Med introduksjonen av "Grantsdale" søker man nemlig å fase ut AGP og flytte grafikkortene over på PCI Express.

Det er neppe oppsiktsvekkende at også ECS lanserer hovedkort basert på Intel sine nye brikkesett. Derimot er det kanskje en liten revolusjon at man har klart å integrere støtte både for PCI Express og AGP på ett og samme hovedkort.

Ifølge The Inquirer skal en talsmann for Intel sagt at det ville være umulig å lage hovedkort basert på "Grantsdale" eller "Alderwood" som støttet både AGP og PCI Express. I tillegg støtter ECS-kortet både DDR-I og DDR-II. ECS sitt produkt er derfor meget interessant og kan vise seg å bli en klassiker i overgangsperioden til nytt grensesnitt.

Mer informasjon vil bli publisert om dette kortet så snart det blir tilgjengelig.

Elitegroup kommer også til å lansere PCI Express grafikkort basert på ATI-brikker. Dette vil bli kjent som RX300SE-128TD.

 

(Kilder: ECS, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen