Netcom og Expert har gått sammen om å selge denne HP-maskinen for 1 krone. (Bilde: HP)

PC til 1 krone hos Netcom

HP Compaq Presario CQ50-100EO

Størrelse: 35,7 x 25,6 x 4,44 cm, 2,93 kg
Skjerm:
15,4 tommer, 1280x800 piksler
Prosessor: AMD Sempron Mobile 2 GHz
Minne: 2 GB 667 MHz DDR2
Harddisk: 160 GB
Optisk drev: DVD±R-brenner
Tilkoblinger:
HDMI, D-SUB, USB (3 stk)
OS: Windows Vista Home Basic

Sjekk alle spesifikasjoner i prisguiden »

HP Compaq Presario CQ50-100EO

Størrelse: 35,7 x 25,6 x 4,44 cm, 2,93 kg
Skjerm:
15,4 tommer, 1280x800 piksler
Prosessor: AMD Sempron Mobile 2 GHz
Minne: 2 GB 667 MHz DDR2
Harddisk: 160 GB
Optisk drev: DVD±R-brenner
Tilkoblinger:
HDMI, D-SUB, USB (3 stk)
OS: Windows Vista Home Basic

Sjekk alle spesifikasjoner i prisguiden »

Netcom annonserte i går et tilbud hvor du får en bærbar PC fra HP til én krone hos Expert dersom du kjøper operatørens Connect Premium-abonnement.

For å få PC-en til én krone må du betale Netcom en månedsavgift på 599 kroner, noe som er 100 kroner mer enn Connect Premium vanligvis koster.

Billig PC

PC-en, en HP CQ50-100EO, koster 4500 kroner uten abonnement. Det er altså en billig PC, og spesifikasjonene er dermed moderate.

Se tilsvarende PC-er i prisguiden »

Til sammen betaler du 7188 kroner i ett år for PC-en og fri surfing.

Du betaler i realiteten 1200 kroner for PC-en. Dersom du trenger en PC til å surfe på nettet med, og du trenger internettilgang overalt hele døgnet, er dette slett ikke noe dårlig tilbud. Husk imidlertid på at PC-en ikke vil egne seg til spill eller andre tyngre oppgaver.

Bedre tilbud

Det er også viktig å huske på at tilbudet ikke passer alle. Dersom du bare vil bruke mobilt bredbånd av og til, så vil det ikke være et spesielt godt tilbud. Det forutsetter nesten at du ikke har bredbånd hjemme.

Om du trenger fri bruk på kveldstid og i helgen, har Telenor og Telekiosken et tilbud som gir deg både en PC fra FSC og en LG-mobiltelefon for 1 krone. PC-en er til gjengjeld en del svakere spesifisert, og vår søsterside Hardware.no hadde ikke så mye positivt å si om den da de testet den. Mobiltelefonen er også av billigste sort, og koster 750 kroner uten abonnement.

Les testen av PC-en her »

Lønner det seg?

Å vurdere om slike tilbud faktisk lønner seg er ikke alltid så enkelt. Det er mange spesifikasjoner å tenke på, og du må vurdere hvorvidt du faktisk trenger mobilt bredbånd døgnet rundt.

For mange vil det være bedre å gå for en kveld- og helg-løsning, som gir deg fri bruk etter klokken 17 og i helgene. Dette koster 99 og 119 kroner i måneden hos henholdsvis Netcom og Telenor.

Det skal også nevnes at Ice.net tilbyr fri bruk for 399 kroner i måneden, inkludert et USB-modem for 1 krone om du binder deg i ett år.

En PC med greie spesifikasjoner koster ikke mer enn rundt 5000 kroner for tiden, og dersom du fra før har en mobiltelefon med Bluetooth og super-3G kan du bruke denne som modem.

En slik løsning vil koste deg 6200 kroner i året dersom du surfer innenfor fri bruk-tidene og har mobiltelefonen fra før.

Ta en titt på for eksempel HP Compaq 6715b, som koster 5000 kroner og har bedre skjerm, kraftigere prosessor, mer lagringsplass og som er langt mer solid enn både Netcoms og Telenors tilbud.

Skal du slå til?

Alt i alt er det vanskelig å komme til en veldig klar konklusjon på tilbudene om PC til 1 krone. For de fleste vil det nok lønne seg å kjøpe en PC med spesifikasjoner som lar deg gjøre mer enn å surfe på nettet og redigere Word-dokumenter, og å kjøpe et abonnement som er tilpasset ditt bruk.

Det er uansett lurt å utvise sunn skepsis når noe koster 1 krone, uansett om det er mobiltelefon eller PC det gjelder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen