PC med oppstartstid på ti sekunder

InterVideo har nylig lansert en ny teknologi for multimedia-PC-er, InstantOn PC. PC-er utstyrt med InstantOn bruker både Linux og Microsoft Windows XP Media Center, men ikke på den "tradisjonelle" måten.

PC-en starter i utgangspunktet opp med Linux-versjonen LinDVD, som er såpass liten at det er plass til den på en minnebrikke (ROM). Oppstarten med LinDVD tar kun 10 sekunder og gir tilgang til TV, CD/MP3-plater og filmer fra DVD-plater. LinDVD har med andre ord full støtte for multimedia. Man har også tilgang til å kjøre multimediafiler (MP3/CD, bilder og film) lagret av Windows i denne modusen.

Ønsker man å kjøre tradisjonelle programmer i Windows, som f.eks. Office-pakken, må PC-en derimot restartes for å starte opp Windows.

InterVideo har utviklet InstantOn-teknologien i samarbeid med Intel, IBM og Sony. Teknologien gjør at LinDVD og Windows kan opererere sammen i én PC. Teknoloigen er foreløpig kun tilgjengelig for desktop-PC-er, men InterVideo jobber med utvikling av bærbare PC-er med denne teknologien, i samarbeid med Sharp.

InstantOn-teknologien innebærer konkurranse med Microsofts multimediasystem, Windows XP Media Center. Fordelen med InstantOn er den raske oppstarten, men ulempen er at bruk av Office-programmer i Windows krever restart. Fordelen med Windows XP Media Center at man har både multimedia og Office-programmer tilgjengelige i samme system, uten restart.

Les pressemeldingen fra InterVideo.

(Kilde: Newscientist.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen