(Bilde: Digital Foundry)

– PC-spillere vil tjene på de nye konsollene

Nvidia har stor tro på den nye spillhverdagen.

Til tross for at Nvidia ikke får levere grafikkløsningen til noen av nestegenerasjons-konsollene, ønsker de dem hjertelig velkommen:

– Jeg er glad for at de nye konsollene er her, om enn kun for at de nå hever standarden, sier Nvidias Tony Tamasi. Uttalelsene kommer i et intervju han har gjort med The Verge.

Utviklingen mellom PC og konsoll.
Utviklingen mellom PC og konsoll, sett fra Nvidias ståsted. Foto: Nvidia

Hentet inn ytelsesgapet

Det er ikke nødvendigvis bare selvskryt han kommer med. Det som er det mest interessante for PC-folket, er at de nye konsollene endelig vil tette noe av gapet som har vokst seg stadig større etter at dagens konsollgenerasjon ble lansert i 2005.

Den gangen var PC-grafikk omtrent 1,5 ganger kraftigere enn konsollene. Når vi nå skriver 2013 og venter på neste generasjon, er et GTX 680-kort fra Nvidia 13 ganger kraftigere enn en Xbox 360. Til The Verge hevder Tamasi videre at dagens toppmodell fra Nvidia er omtrent 2,5 ganger kraftigere enn PlayStation 4.

At konsollene nå tar innpå PC-grafikken er det som gjør at PC-spillere også vil tjene på de nye konsollene, mener Nvidia. Da kan utviklere lage store og detaljerte verdener som før har vært forbeholdt PC-eksklusive spill, til alle plattformer. Det gjør det mer effektivt å lage spill med ekstra god grafikk.

Hva mener du, vil innhentingen av ytelsesgapet tjene de som spiller på PC? Og hvor lang tid tror du det tar før de nye konsollene er modne for utskifting?

PC-grafikken har vært i en rivende utvikling de siste 15 årene:
Se den utrolige utviklingen i bilder »

(Kilder: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen