PC-speiding med Microsoft

Alle som har vært på jakt etter en ny datamaskin vet at det på ingen måte er enkelt. Det er mange merker og modeller, og siden vi alle har forskjellige behov er det vanskelig å sette et fasitsvar på hvilken PC som passer best. Vi har selvsagt lagd en hjelpende guide for kjøp av bærbar, men en generell guide passer ikke for alle. Noen vil enkelt og greit bare ha en anbefaling.

Du kan naturligvis få kjøpsråd hos din lokale dataforhandler, men ønsker du deg en anbefaling fra en kanskje litt mer nøytral kilde er det mulig å ta en kikk på Microsofts egen PC Scout, altså PC-speider på norsk. Dette er en interaktiv kjøpeguide med grafikk og stemmeveiledning.


Gjennom artige forklaringer og enkle spørsmål - om budsjett, portabilitet og i hvilken grad du kommer til å bruke PC-en til film, spill, videoredigering og så videre - tar PC-speideren de mer tekniske valgene for deg, og gir deg til slutt en eller flere konkrete kjøpsanbefalinger.

Er du usikker på hvordan en datamaskin fungerer - som hva prosessoren gjør, hva du skal med RAM og så videre - har PC-speideren også et kjekt "Laptop 101" kræsjkurs.

Tjenesten er ikke ny, men hva som er nytt er at PC Scout nå foreligger i en egen studentversjon, som selvfølgelig setter fokuset på behovene og ønskene til skoleelever.PC-Speideren er enkel og lettfattelig, men oppleves også som ganske omstendig, spesielt dersom du har både dårlig tid og god peiling fra før. Det er dog mulig å sette kriteriene sine manuelt også.

Nyttig, med forbehold
Microsofts PC-speider kan være et kjekt verktøy, spesielt for deg som absolutt ikke vet hva du trenger. Men husk at PC-speideren er amerikansk, noe som betyr at hele sulamitten er på engelsk og at prisene er oppgitt i amerikanske dollar. I tillegg har den ikke alle modellene som kan passe for deg, og du risikerer at anbefalingen du ender opp med faktisk ikke er å finne i Norge.Av selvforklarende årsaker er det dessuten bare datamaskiner som leveres med Windows i PC-speideren, noe som blant annet ekskluderer populære student-maskiner som MacBook og MacBook Pro. De må da vurderes separat dersom de passer inn i ditt budsjett.

Det du kan og bør gjøre er å notere deg de tekniske spesifikasjonene på den PC-en du får anbefalt, og så forsøke finne lignende modeller i (nett)butikkene. Spør i tillegg også gjerne venner og kjente som har peiling på data om de ville anbefalt en slik modell for deg.

PC Scout for studenter finner du altså her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen