ANBEFALING: Dette er PC-skjermene du bør velge

Anbefaling PC-skjermer

(Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Dette er PC-skjermene du bør velge

Vi har samlet redaksjonenes stalltips.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

PC-skjermer er et stort og uoversiktlig marked, der det er vanskelig å skille klinten fra hveten. For bare en tusenlapp får du i dag en 22-tommers skjerm, men har du lyst er det ingenting i veien for å brenne av ti ganger så mye som det.

Å velge rett PC-skjerm er viktig av flere grunner. For god ergonomi bør du ha gode muligheter til å både tilte og høydejustere skjermen, noe ikke alle kan stille med. Jobber du mye med bilder og video kan korrekt fargegjengivelse være langt viktigere enn for de som bare jobber med kontorprogrammer. Og for spilling er faktorer som rask bildeoppdatering det aller viktigste.

Les vår skjerm-guide:
Slik velger du rett PC-skjerm for ditt bruk »

I mylderet av modeller der ute er det et par modeller som stikker seg frem som spesielt gode valg.

Økonomen

Dell UltraSharp U2412M.
Dell UltraSharp U2412M.Foto: Dell

For en lav prislapp må man ofte ofre den beste bildekvaliteten, men du kommer veldig langt med en tusenlapp eller to. Den første skjermen vi vil nevne er Eizo Foris FS2332. Dette er en god 23-tommers skjerm med full HD-oppløsning, som koster rundt 2000 kroner.

Finn beste pris på Eizo Foris FS2332
Les vår test av Eizo Foris FS2332

I det samme prissjiktet finner vi Dell UltraSharp U2412M, en god allround-skjerm på 24 tommer, til 2000 kroner. Skjermen har et godt IPS-panel som gir gode farger, og byr på både høydejustering og rotasjon av skjermhodet. Lillebroren U2211H, en 22-tommers skjerm til 1600 kroner, kan også vurderes.

Finn beste pris på Dell UltraSharp U2412M

Finn beste pris på Dell UltraSharp U2211H

Du kan få billigere skjermer enn dette, som BenQs 24-tommer G2420HD til 1200 kroner, eller Philips 22-tommer Brilliance 225B2 til 1400 kroner, men bildekvaliteten der er langt lavere enn hos de andre modellene vi har nevnt. Skal du først kjøpe deg en PC-skjerm du gjerne stirrer på flere timer daglig, bør du bruke minst 1600 kroner – og da er de andre modellene vi har nevnt bedre valg.

Mellomsjiktet

Asus ProArt PA248Q.
Asus ProArt PA248Q.Foto: Asus

I mellomsjiktet finnes det veldig mange spennende skjermer, som typisk koster fra 2500 – 4500 kroner.

Her vil vi først anbefale Asus nye 24-tommer, ProArt PA248Q. Dette er etter vår mening en helproff skjerm, som ikke koster mer enn drøyt 3000 kroner. Den har et godt bildepanel, veldig høy oppløsning og flere gode funksjoner – som høydejustering. Er du ekstra kresen på fargene kan du gå for lillebroren ProArt PA246Q, som har Adobe RGB-støtte.

Finn beste pris på Asus ProArt PA248Q
Les vår test av Asus ProArt PA248Q

Er 24 tommer for lite for deg, er Dells slager UltraSharp U2711 fortsatt et meget godt valg. Vi har anbefalt denne i flere år nå, og den holder fortsatt koken. For 4300 kroner får du en knallskjerm med meget høy oppløsning.

Finn beste pris på Dell UltraSharp U2711
Les vår test av Dell UltraSharp U2711

Vi vil si det samme om Samsungs SyncMaster S27A850T. Denne koster noe mer, 5000 kroner, men kommer med et veldig godt PLS-panel, høy oppløsning og gode funksjoner.

Finn beste pris på Samsung SyncMaster S27A850T

I dette sjiktet vil vi også nevne en liten godbit for deg som spiller mye, nemlig BenQ XL2410T. Denne skjermen har en frekvens på 120 Hz, og kan dermed også vise 3D-innhold. Responstiden er god, og skjermen kommer med høydejustering. Prisen starter på 2500 kroner.

Finn beste pris på BenQ XL2410T

Drømmeskjermene

Apple Thunderbolt Display.
Apple Thunderbolt Display.Foto: Apple

For så godt som alle vil skjermene vi allerede har nevnt holde i lange baner. Men det er jo alltid slik at noen bare skal ha det beste, selv om prisen raskt blir veldig høy.

Har du en av Apples nyeste MacBook-er med Thunderbolt, er selskapets Thunderbolt Display en skikkelig godbit. Den har et lekkert design, solid bildekvalitet og en oppløsning på hele 2560 x 1440 piksler over sine 27 tommer. Den benytter Thunderbolt-teknologien for å overføre bildet, som i praksis gir din bærbare maskin en dockingstasjon. Eksterne harddisker, flere skjermer og mye mer kan seriekobles via denne skjermen. Prisen ligger for tiden på 7500 kroner.

Har ikke maskinen din Thunderbolt, kan du gå for standardversjonen med DisplayPort. Begge disse skjermene fungerer også på Windows, dog med noe begrenset funksjonalitet – som regulering av bildet.

Finn beste pris på Apple Thunderbolt Display
Les vår test av Apple Thunderbolt Display

Skal du være skikkelig råflott er 30-tommers skjermer tingen å gå for. Her stiller både HP og Dell med gode kandidater, med henholdsvis HP ZR30W og Dell UltraSharp U3011. Her er det i all hovedsak størrelsen du betaler for, og den massive oppløsningen på 2560 x 1600 piksler. Samtidig er bildekvaliteten i toppsjiktet.

Skjermen fra Dell koster 8000 kroner, mens kandidaten fra HP ligger på 8300 kroner.

Finn beste pris på HP ZR30W
Finn beste pris på Dell UltraSharp U3011

Nyttige lenker

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen