PC-salget øker


(Bilde: HP)

Gartner Group mener å ha belegg for å si at tallene, som ikke kommer på bordet før langt ute i 2004, vil vise at det ble solgt 164,3 millioner PC-er i 2003 - en oppgang på rundt 10,9 prosent. Dermed øker de tidligere projeksjoner med et par millioner enheter, og også håpet for oppgang neste år.

Mye av grunnen til oppgraderingen er økt optimisme for 3. kvartal i år, som gikk mye bedre enn tidligere antatt - mye kanskje på grunn av nye officepakker fra Microsoft og prosessorer fra AMD. Men fjerde kvartal vil fortsatt bli det beste, sier Gartner til The Register.

Prognosene for 2004 er derimot forsiktige - Mye avhenger av den generelle internasjonale veksten, sier Gartner, men hvis den økonomiske oppturen kommer i 2004 som ventet, kan vi vente oss enda sterkere PC-salg neste år.

Gartner har tidligere spådd en kraftig oppgang i markedet for 2004 - da spesielt ettersom det kommer massevis av nye grensesnitt for både prosessorer og grafikkort som ikke er bakoverkompatible. Brukere som vil ha nye prosessorer, som "Prescott" eller en i AMD64-serien, blir samtidig nødt til å oppgradere for eksempel hovedkort. I tillegg kommer teknologier som for eksempel PCI-Express og DDR-II som også vil sørge for sterk vekst, ifølge Gartner.

(Kilder: Gartnet Group, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen