– PC-produsenter vil «skremme» Microsoft på CES-messen
(Bilde: Microsoft)

– PC-produsenter vil «skremme» Microsoft på CES-messen

Skal lansere et nytt PC-konsept med Android, ifølge analytikere.

Den store elektronikkmessen CES (Consumer Electronics Show) nærmer seg med stormskritt, og allerede kjenner vi til en del av det som skal vises frem, slik som LGs og Samsungs monster-TV-er, LGs Chromebase-PC og et par Steam Machine-prototyper.

Computerworld USA kan nå melde at en ny PC-type også vil gjøre sin entré på messen, som visstnok vil sette en liten støkk i Microsoft skal vi tro to analytikere som nettstedet gjengir.

Storsatsing på Android

Ifølge Tim Bajarin og Patrick Moorhead fra henholdsvis Creative Strategies og Moor Insights & Strategy skal flere OEM-produsenter nemlig vise frem et nytt konsept kalt «PC Plus» under CES-messen.

PC Plus er visstnok navnet på PC-er som kommer med Windows 8.1, men som i tillegg skal være i stand til å kjøre mobile Android-applikasjoner for å supplere berøringsfunksjonaliteten til Windows 8.

Bakgrunnen for tiltaket skal være at PC-produsentene, som lenge har slitt med dårlig salg, ønsker å øke appellen til bærbare, berøringsbaserte PC-er ved å bøte på det begrensede antall applikasjoner Microsofts Metro-butikk byr på.

Noen PC-modeller med både Windows og Android har som kjent allerede blitt lansert i form av ulike hybridmodeller fra Asus, Samsung og HP. PC Plus-konseptet skal imidlertid kjøre Android-funksjoner på vanlige, bærbare PC-er.

– Burde skremme Microsoft

Android-applikasjonene skal visstnok kjøres via en form for emuleringsprogramvare, og ifølge de to analytikerne har blant andre Intel stilt seg bak det nye initiativet.

Dersom PC-tilpassede Android-applikasjoner virkelig slår an mener de dette kan true satsingen på Windows 8.

– Dette burde skremme vettet av Microsoft. De burde være veldig redde, fordi dersom dette får økt utbredelse vil det demotivere utviklerne som lager Windows-applikasjoner, sa Patrick Moorehead til Computerworld.

De to analytikerne har imidlertid ennå ikke sett PC Plus-systemet i praksis, så detaljene omkring hvordan det hele fungerer må vi nok vente til CES-messen med å få innsikt i. Microsoft ønsket for øvrig ikke å kommentere saken.

Acer har valgt Android til sin nye alt-i-ett-PC: PC-en får også uvanlig innmat »

(Kilde: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen