PC-mekkerne vil nok like Lian Lis nye kabinett
(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

PC-mekkerne vil nok like Lian Lis nye kabinett

PC-33V kan være ekstra luftig og lett å komme til i ved behov.

Taipei/Tek.no: PC-kabinetter er vel og bra, men ikke alle av oss bygger en datamaskin, lukker døra og er fornøyd med det vi har. Det kommer jo stadig ny maskinvare som må prøves, og nye konfigurasjoner skal testes ut eller feilsøkes.

Da er det veldig upraktisk med et lukket oppsett, og det er også grunnen til grunnen til at mange av kabinettene vi har på testlaben vår mangler sidevegger – noen er til og med helt åpne. Men spesielt vakkert å se på er det jo ikke.

Heldigvis finnes det produsenter som ser etter en slags løsning på hva som kanskje er et luksusproblem, men et problem likefullt, og nå ser det ut til at taiwanske Lian Li er inne på noe. Dette er et selskap vi vet ikke er redde for å prøve nye ting, og modellen med betegnelsen PC-V33 er nettopp dette.

Liggende hovedkort og bortvippbar topp

Med den ene sidedøren av ser vi at Lian_Li PC-V33 vil ha hovedkortet liggende.
Med den ene sidedøren av ser vi at Lian_Li PC-V33 vil ha hovedkortet liggende. Foto: Vegar Jansen, Tek.no
Med begge sidedørene av, trenger du bare å løsne et par skruer...
Med begge sidedørene av, trenger du bare å løsne et par skruer... Foto: Vegar Jansen, Tek.no
... og vippe unna fronten og toppen av kabinettet.
... og vippe unna fronten og toppen av kabinettet. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

I sin vanlige og lukkede stilling ligner PC-V33 på et hvilket som helst annet lite og stutt kabinett, men innvendig er det blitt gjort noen utradisjonelle grep. For det første er hovedkortet festet i liggende stilling midt i kabinettet, mens det er gjort plass til harddisker og strømforsyning under dette igjen.

For et tradisjonelt oppbygd kabinett hadde ikke dette vært så veldig praktisk, men det er en spesiell detalj ved PC-V33 som vi liker veldig godt – og det er at hele fronten og toppen er hengslet og kan vippes unna med et håndgrep.

Da ender vi opp med å få hovedkortet på en slags «plattform» hvor det er luftig, åpent og veldig enkelt å komme til for å bytte komponenter for testing eller lignende. I det store og hele minner det veldig om de åpne kabinettene vi selv har på testlaben, hvor det er veldig praktisk å ha rask og enkel tilgang til hovedkortet.

Kan komme forandringer

Som typisk er med Lian Li, kan det komme visse forandringer ved PC-V33. Modellen vi fikk se på året Computex var nemlig kun en prototype, og Lian Lis designer tar gjerne til seg tilbakemeldinger som kommer fra pressen og publikum. Ting vi gjerne ville sett er muligheter for å fjerne støvfilterholderen og kanskje hele delen som vippes bort – men spørsmålet er om dette lar seg gjøre uten at det går ut over kvalitetsfølelsen på produktet.

Det skal jo ikke vakle og rakle under bruk heller.

For våre vanlige spørsmål om pris og tilgjengelighet fikk vi derfor ikke noe annet svar enn at det «snart» ville være i handelen, mens prisen heller ikke var satt. Det eneste som da ser ut til å være sikkert er at det vil komme ut en ferdig versjon av PC-V33 etter hvert, og det ser vi uansett frem til.

Her er et annet «liggende» dyr:
Corsair Bulldog er ment for 4K-spilling i stua >>>

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen