Man skal tidlig krøkes

PC-markedet vokser

Forrige uke gikk de to analyseselskapene Gartner og International Data Corporation ut med tallene for PC-markedet i tredje kvartal, begge med nesten identiske resultater. Det er tydelig at finansstormen har roet seg, PC-markedet viser en stor vekst det siste året.

Markedet blir større

Det totale salgsvolumet lå i tredje kvartal 2010 på over 82 millioner solgte enheter, et tall som inkluderer både stasjonære og bærbare maskiner. Dette er en økning på 7,6 % sammenlignet med samme periode i fjor.

Samtidig pekes det på at salget av lavprisede nett-PC-er roer seg litt ned, etter en eksplosiv vekst de siste to årene. Spesielt i USA pekes det til at nett-brett slik som Ipad, har påvirket akkurat denne biten av markedet.

Lenovo og Asus fosser frem

På verdensbasis er det fortsatt HP som har den desidert sterkeste markedsposisjonen, men både Acer og Dell følger ikke langt etter. Dette er flott og fint, men det som imponerer oss mest er å se hvilke produsenter som viser til sterk vekst.

Tall fra Gartner
Tall fra Gartner

Lenovo kan vise til en vekst på hele 33 % sammenlignet med samme kvartal i fjor, med rundt 3 millioner færre solgte enheter i forhold til Dell. Det er tydelig at overgangen fra IBM ikke har hatt de største negative effektene.

Videre merker vi oss at Asus kan vise til et noe lavere salgsvolum, men de viser en meget stor vekst. Dette er en produsent som for få år siden bare kunne vise til marginale markedsandeler, men de er nå altså på topp 5-listen.

Amerikanere digger Apple

På listen over de seks største merkene i verden finner vi ikke Apple. Men, snevrer vi ut utvalget til USA alene er det én kandidat som bryter statistikken. Apple klemmer seg der inn på en god 4. plass, med 10 % markedsandel - en vekst på 13,7 % i forhold til fjoråret.

(Kilder: Marketwatch, Businesswire, Tom's Hardware.)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen