(Bilde: Shutterstock/25886416)

PC-markedet slår ny rekord: Sank fem kvartaler på rad

Det globale salget faller som en stein.

Analysebyråene Gartner og IDC har kommet med sine kvartalrapporter om tilstanden i PC-markedet. De som hadde håpet på en lenge etterlengtet opptur, må nok se seg skuffet.

En ny rekord har nemlig blitt satt, ettersom industrien for første gang opplever sitt femte strake kvartal med nedgang i det globale PC-salget. Nedgangen var på hele 11 prosent mellom andre kvartal i fjor og andre kvartal i år.

Store tap

I tabellen nedenfor kan du se anslagene til IDC, og her kommer det fram at Lenovo fremdeles ligger på topp med minst tap. Deretter følger HP, Dell, Acer og Asus. De to sistnevnte lider størst tap, med en nedgang på henholdsvis 32,6 og 21,1 prosent.

Det totale antallet solgte enheter i andre kvartal er på cirka 76 millioner enheter av bærbare og stasjonære datamaskiner, mens i 2012 var tallet 85 millioner.

Foto: IDC

Nettbrett er synderen

Én av de viktigste årsakene til det fallende PC-salget er inntoget til nettbrettene. Både Gartner og IDC ser at forholdsvis billige nettbrett tar over for rimelige datamaskiner, som for det meste ble brukt til vanlige gjøremål som nettsurfing, grunnleggende tekstbehandling og musikklytting.

Alt dette kan også gjøres på et nettbrett, som i tillegg er lettere og mer mobile enn sine eldre slektninger.

Det ser ikke lyst ut:
– PC-salget vil fortsette å falle kraftig »

(Kilder: Ars Technica og Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen