(Bilde: iStock/20559967)

PC-kjempen har hatt et giantisk fall

Tre fjerdedeler av pengene er borte vekk.

Det er en kjent sak at IT-markedet er inne i turbulente tider, først og fremst på grunn av det raskt dalende PC-markedet. Microsoft opplevde for eksempel en svart dag på børsen nylig, og Apples kvartalsoverskudd falt med nesten 25 prosent.

PC-giganten Dell har ved siden av sviktende PC-salg også måttet slite med en usikker fremtid i forbindelse med avgjørelsen om å gå av børsen, en beslutning som startet en ennå pågående budkrig.

Kraftig nedtur

Dell har nå lagt frem resultatene sine for andre kvartal, og som ventet ble ikke tallene direkte oppmuntrende. PC-produsentens overskudd gikk ned med intet mindre enn 72 prosent i forhold til samme kvartal i fjor og endte på 204 millioner dollar.

Et lyspunkt er det likevel at den totale inntekten til selskapet var omtrent uendret og lå på 14,4 milliarder dollar, noe som var nesten 400 millioner dollar over forventningene til Wall Street.

Dette var delvis takket være en økning på 9 prosent i inntekten til selskapets bedrifts- og service-avdeling, som endte på 5,8 milliarder dollar.

Oppkjøp ennå usikkert

Etter at kvartalsresultatet til Dell ble offentliggjort skal verdien på aksjene ha falt med 6 prosent, til 13,65 dollar per aksje, ifølge nyhetsbyrået AP.

I den pågående kampen om selskapet har grunnleggeren Michael Dell lagt inn et bud på 24,8 millarder dollar, noe som tilsvarer 13,88 dollar per aksje, altså mer enn hva selskapet nå er verdt.

Den andre budgiveren, investoren Carl Icahn, mener imidlertid at dette budet likevel er for lavt og har forsøkt å fraråde aksjonærer fra å selge til denne prisen. Aksjonærene i Dell skal stemme over Michael Dells bud den 12. september.

I mellomtiden slipper Dell nye maskiner:
Her er de nye Ultrabookene med Haswell »

(Kilder: Dell, AP, Forbes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen