PC-forhandlere til sak mot Microsoft

En ny rettsak er nå igangsatt av flere PC-forhandlere, som hevder Microsoft har lurt kundene til å kjøpe Vista med for ressurssvak PC.

Ny informasjon skal ifølge DailyTech styrke mistanken om at programvaregiganten med vilje har satt "Vista Capable"-klistrelapp på PC-er som slett ikke tilfredsstilte systemkravene til Vista.

En rekke PC-forhandlere skal ha reagert på at mange av maskinene som hadde klistrelappen på, slett ikke var kraftige nok for de avanserte effektene i Vista. De mener Microsoft med vilje har prøvd å villede kunder som er lite teknisk kyndige.

Rettsaken startet fredag i Washington, og flere ansatte i PC-butikker har vitnet i saken og fortalt at de har sett Vista-klar klistrelapp også på de svakeste PC-ene. De skal også ha mottatt en rekke tilbakemeldinger i form av e-post fra misfornøyde kunder.

En talsmann fra Microsoft, David Bowermaster, avviser slike e-postmeldinger som bevis i denne saken. Slike meldinger er upresise og ubetydelige, og egner seg ikke som bevismateriale, ifølge Bowermaster.

Det skal avgjøres innen ti dager om rettsaken går videre eller om den avvises.

(Kilde: DailyTech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen