PC-en blir med på ferie

Selv om ferie betyr avslapning og fri fra jobben så lar ikke nordmenn PC-en ligge hjemme i ferien. Men det er ikke jobb vi benytter den til.

Barna nedprioriteres
En undersøkelse Telenor har fått gjennomført viser at databrukere i Norge ikke klarer seg uten PC-en i ferien. Hele 44 prosent tar med seg PC-en når de reiser i Norge. Blant de med høy inntekt svarer hele 91 prosent at de tar med seg datamaskinen på tur. Telenor mener det er nye løsninger for mobilt bredbånd som må ta en del av æren for dette.

- De høye tallene skyldes nok i stor grad at flere og flere har tatt i bruk tjenester som Mobilt Bredbånd. Med enkel og brukervennlig internettilkobling fra båten, hytta eller campingplassen kan alle ha glede av PC-en på ferie i Norge, sier Svein Henning Kirkeng, leder for privatmarkedet i Telenor i pressemelding.

Sjekk hastigheten på ditt mobile bredbånd her.


65 prosent svarer da også at de bruker PC-en nettopp til å surfe på nett. Samtidig er det mange som bruker datamaskinen for underholdning i ferien. 23 prosent opplyser at de bruker maskinen til å se på DVD mens 15 prosent hører på nedlastet musikk i ferien. Barna kommer derimot langt fra i første rekke. Kun 10 prosent har maskinen med for at barna skal underholdes og 3 prosent har den med for at barna skal kunne holde kontakten med venner. Dette tallet er lavest for Oslo-området. Her er det kun en prosent som prioriterer dette.

Dyre megabyte i utlandet
Samtidig er det ikke kun på ferie innenfor landets grenser at datamaskinen blir med. to av ti opplyser at de også tar med seg datamaskinen på utenlandsferie. Om du da benytter deg av mobilt bredbånd for å surfe på nett kan ferien fort bli dyr advarer Telenor.

- Mobilt Bredbånd i utlandet kan bli dyrt om man ikke tar sine forholdsregler. I utlandet blir man fakturert for bruken (i antall byte), og en eventuell øvre grense som man ofte har i Norge gjelder ikke utenfor landets grenser. Om man ønsker å begrense fakturaen, er det derfor svært viktig å være påpasselig, blant annet ved å unngå å laste ned musikk, film, lydbøker og store vedlegg, samt å unngå nettsider med store bilder og bannere. Bruk av streaming-tjenester for TV, musikk og radio kan også fort bli dyrt, sier Kirkeng.

Se hvilket abonnement som passer din bruk best her.

Prisen du betaler i utlandet avhenger av hvilke avtaler din teleoperatør har med lokale teletilbydere. En "god "avtale medfører at du kan slippe unna med å betale rundt 40 kroner per megabyte. Dyre avtaler gir fort regninger på over hundre kroner per megabyte. Med tanke på at VGs forside alene er på to megabyte det sier seg da at feriesurfingen kan svi på punken når du kommer vel hjem igjen. 63 prosent opplyser da også at det er nettopp surfing de benytter maskinen til i utlandet. Da er nok det beste å benytte seg av lokale trådløse nett og ikke mobilt bredbånd.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen