Guide

PC-bygging

Det å montere en PC selv er ikke spesielt vanskelig, men den første gangen kan det umiddelbart virke litt "skummelt". Vi har derfor utarbeidet denne nybegynnerguiden, hvor vi steg for steg gjennomgår hvordan du setter sammen din egen PC.

Sjekk gjerne vår oppdaterte guide

Ved å bygge sin egen PC kan man få et system som i langt høyere grad tilfredsstiller dine behov enn ved å kjøpe en ferdiglaget PC fra en hvilken som helst butikk. Dette er som regel PC-er som er laget med det formålet at de skal passe "relativt godt" for alle, men svært sjelden får man en PC som passer optimalt for akkurat deg. Som oftest er det også langt billigere å velge ut komponenter og sette sammen PC-en selv, enn å kjøpe noe som er ferdig. Det kan faktisk ofte være snakk om at det er flere tusenlapper å spare på å montere selv.

Et annet godt poeng er at såkalte "ferdig PC-er" som man kan kjøpe fra Compaq, IBM, HP etc, ofte ikke følger vanlige industristandarder. Dermed kan det å oppgradere kan være en svært dyr og noen ganger umulig oppgave. Javel, hvis man både får en PC som bedre tilpasset sine egne behov og dessuten sparer penger, hvorfor ikke da bygge selv?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen