PayPal på SMS

Det eBay-eide selskapet PayPal har siden oppstarten i 1998 opparbeidet seg et rykte som en av de sikreste betalingsmåtene over internett. Dette skyldes blant annet at pengene ikke trekkes direkte fra bankkontoen din, men fra en egen PayPal-konto som må fylles opp manuelt. At det ikke er mulig å overtrekke PayPal-kontoen øker også trygghetsfølelsen.

PayPal er også kjent for å være tidlig ute med nye løsninger, og var i år 2000 blant de første som lot brukerne sine overføre penger direkte fra mobiltelefonen. Dermed kunne Ola betale sofaen han hadde kjøpt av Rolf via internett, uten å røre en PC.

Ettersom mobiltjenesten bare er en konvertert versjon av det tilsvarende tilbudet for PC-brukere, er prosessen den samme. Det vil si at du må koble telefonen opp mot internett, åpne nettleseren og logge inn med brukernavn og passord før du kan betale. Dette er langt enklere på en vanlig datamaskin, der du både har større skjerm og bedre oversikt, samtidig som internettlinjen i de fleste tilfeller vil være langt raskere enn på en telefon.

Forenkler betalingsprosessen
Nå skal selskapet korte ned hele betalingsprosessen med nye PayPal Mobile, som gjør det mulig å sende penger via SMS. Alt du trenger å gjøre, er å registrere telefonnummeret ditt i kontrollpanelet til PayPal-kontoen din. Deretter får du tilsendt en melding til mobiltelefonen din, der du bekrefter at det er dette telefonnummeret du vil bruke med PayPal.

Etter at registreringen er fullført kan du overføre penger på to måter. Den raskeste metoden er å skrive en tekstmelding med ønsket beløp, samt telefonnummeret til mottakeren, for så å sende den til PayPals server. Etter kort tid blir du oppringt av serveren og bedt om å taste inn en PIN-kode for å godkjenne overføringen.

Du kan også ringe selskapets betalingssentral og følge betalingsinstruksjonene steg for steg, på samme måter som med en vanlig telefonbank.

Når betalingen er fullført sendes en melding til mottakeren. Denne inneholder en beskjed om at penger er mottatt, samt instrukser om hvor og hvordan beløpet kan heves.

Fremtidens postordre?
Samtidig med PayPal Mobile skal selskapet lansere tjenesten Text to Buy. Dette innebærer at forhandlere kan knytte produktene sine til et unikt PayPal-nummer. Dette nummeret kan for eksempel trykkes på en plakat med reklame for en gressklipper. For å kjøpe denne gressklipperen trenger du bare å skrive inn nummeret på plakaten og sende det til PayPal. Deretter blir du oppringt og bedt om å bekrefte bestillingen, før varen sendes til adressen som er lagret i PayPal-profilen din.

100 millioner PayPal-brukere
PayPal er ikke først ute med ideen om betaling via tekstmeldinger. I fjor lanserte for eksempel selskapet TextPayMe.Inc en SMS-basert betalingstjeneste i USA.

PayPal vil nok allikevel stille langt sterkere enn TextPayMe, først og fremst på grunn av den svært solide brukermassen. I februar i år rundet giganten nemlig hele 100 millioner brukere.

PayPal Mobile finnes foreløpig bare i en begrenset versjon, som kun kan brukes av selskapets ansatte. Etter prøveperioden skal tjenesten lanses i USA, Canada og Storbritannia. Lanseringsdatoen for resten av Europa er ukjent.

(Kilder: PayPal, MacWorld, Mobilecrunch, PC Pro, Mobile Gadget News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen