PayPal vil bringe passordene  inn  i kroppen
(Bilde: Mopic/Shutterstock.com)

PayPal vil bringe passordene inn i kroppen

Foreslår påloggingsløsninger som blant annet kan svelges og legges inn under huden.

Mange er enige i at dagens påloggingsteknologi begynner å dra på årene, og mange ulike teknologier er blitt foreslått for å forbedre både brukervennligheten og sikkerheten når det gjelder påloggingsløsninger. Nå melder Wall Street Journal og Wired at den kjente betalingstjenesten PayPal har lagt frem et nytt knippe uortodokse forslag som går ut på å ta innsiden av kroppen i bruk.

Selskapet har nylig lagt ut en ny presentasjon med navnet «Kill All Passwords», der de tar til orde for helt nye tilnærminger til såkalt biometrisk identifikasjon, altså løsninger som innebærer avlesning av unike, kroppslige egenskaper.

Vil plassere brikker i magen og under huden

Fingeravtrykkavlesning er den mest kjente og utbredte formen for biometrisk teknologi. PayPal vil imidlertid gå mer drastisk til verks ved å blant annet teste ut teknologier for avlesning av for eksempel hjerterytme og den unike blodåre-strukturen på innsiden av kroppen.

Hva ned en brikke som ligger i magen og drives av magesyren?
Hva ned en brikke som ligger i magen og drives av magesyren? Foto: CLIPAREA l Custom media/Shutterstock.com

PayPal foreslår blant annet å ta i bruk brikker som kan opereres inn under huden. Disse brikkene kan inneholde sensorer som fanger på den unike, elektriske aktiviteten til hjertet og kommunisere signalene trådløst videre til spesielle, elektroniske «tatoveringer» på utsiden av huden.

Det er uvisst akkurat hvilken løsning PayPal vil ta i bruk for gjenkjenning av blodårer, men dette er en teknologi som allerede har vært på markedet en stund. Den kanskje mest spenstige idéen selskapet la frem var imidlertid brikker/sensorer som kan svelges.

Kan hente strøm fra magesyren

Disse brikkene vil være bygget inn i kapsler og kan registrere for eksempel glukosenivå og andre indre, kroppslige parametre som er unike for hvert enkelt individ. Denne informasjonen kan så overføres trådløst til brikker på utsiden. Ifølge PayPal kan disse svelgede kapslene utvinne energi fra magesyren, uten at det er helt klart hvordan dette skal foregå.

Selskapet foreslår videre at alle disse løsningene skal benytte kryptert kommunikasjon for å forhindre hacking. PayPal understreker at selskapet ikke per dags dato vurderer å faktisk ta i bruk disse nye  konseptene, men at de ønsker å ligge i front når det gjelder utviklingen av nye idéer innen påloggingsteknologi.

Det er med andre ord høyst uvisst om eller når vi får teknologien i aksjon, og ikke minst er det heller ikke klart hvordan forbrukere stiller seg til slike konsepter. Formodentlig er det ikke alle som er positive til å la elektroniske dingser være en permanent del av kroppen. 

Her er en annen ny teknologi for identifisering av brukeren: Japanske Fujitsu utvikler system for iris-gjenkjenning »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen