PayPal skylder på teknisk feil
(Bilde: ProtonMail)

PayPal skylder på teknisk feil

Fryste pengene til ny og supersikker e-post-tjeneste.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tidligere denne uken kunne vi fortelle historien om CERN- og MIT-forskerne som har slått seg sammen for å lage en meget sikker og samtidig brukervennlig e-post-tjeneste. De kaller løsningen ProtonMail, og for å sparke i gang finansieringen av tjenesten startet utviklerne en innsamlingskampanje der de så langt har samlet inn rundt 285 000 dollar.

Pengene skal gå til leie av servere for å få tjenesten ut av betastadiet, slik at flere kan ta den i bruk. En stor andel av beløpet er betalt inn via PayPal, men tirsdag valgte PayPal brått å fryse kontoen til ProtonMail – uten forklaring. 

De siste dagene har PayPal ikke kommentert hendelsen, men i dag har PayPals PR-representant i Skandinavia, Anna Olsson, sendt Hardware.no en uttalelse fra selskapet. Der kaller de det hele et teknisk problem.

– Vi har kontaktet ProtonMail i dag for å løse dette problemet, og kan bekrefte at de nå er i stand til å motta og sende penger gjennom PayPal igjen, skriver selskapet, som samtidig beklager hendelsen.

Stilte først spørsmål ved lovligheten

interface_1.
Foto: ProtonMail

Utviklerne av ProtonMail fikk ikke noen varsel om at kontoen ville bli stengt ned, før de ble oppringt av PayPal mandag med beskjed om at kontoen var fryst.

interface_2.
Foto: ProtonMail

– Da vi presset PayPal-representanten på telefonen for å få flere detaljer, stilte han spørsmål ved om ProtonMail var lovlig og om vi hadde tillatelse fra myndighetene til å kryptere e-poster. Vi er ikke sikker på hvilken myndighet PayPal referer til, skriver ProtonMail-grunnlegger Andy Yen i et blogginnlegg.

Flere er stengt tidligere

Det er lite som tyder på at ProtonMail faktisk er ulovlig, eller at de trenger noen form for tillatelse for å tilby en tjeneste der e-post krypteres.

PayPal har på sin side stengt ned en rekke kontoer etter press fra myndighetene i USA, for eksempel Wikileaks, samtidig som de en rekke ganger har stengt ned brukerfinansieringskontoer uten noen spesiell grunn. 

– PayPal har nylig gjort endringer i måten vi håndterer kontoer til de som jobber med brukerfinansiering. Etter tilbakemeldinger fra kundene etablerte vi en ny prosess spesifikt til å støtte brukerfinansieringskampanjer, skriver selskapet i meldingen til Hardware.no

– I denne prosessen involverer vi eierne av kampanjen tidlig for å ha en klar forståelse av kampanjens mål, og for å hjelpe dem med å forsikre seg at kampanjen følger våre regler og myndighetenenes reguleringer.

CERN er kjent for sine massive IT-løsninger:
Slik håndterer de 100 millioner gigabyte data »

(Kilde: ProtonMail, RT, Gigaom)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen