Paven stagger nettpredikanter

[NA24] Pave Benedict XVI ber i en tale personer som sprer guds budskap på blogger, Facebook og YouTube om å vise respekt for andre, og ikke bare ha som mål å få flest mulig visninger eller klikk, ifølge Associated Press.

- Vi må være klar over at sannheten som vi ønsker å dele ikke får sin verdi av hva som er populært eller fra hvor mye oppmerksomhet den får, melder Paven, som ber om at følgesvennene er ansvarlige, ærlige og diskrete i sin fremtoning.

Refser egne rekker
Paven henger ingen på korset ved å navngi synderne. Men sjefen for Vatikanets kontor for sosiale medier, erkebiskop Claudio Celli, sier at det ikke vil være galt å rette pavens utspill mot noen konservative bloggere, YouTube-kanaler og nettsider som blant annet kritiserer biskoper for å ikke være katolske nok.

I budskapet sitt gjentar den 83 år gamle kirkelederen mange av tidligere meldte budskap om farene og det positive som følger med dagens digitale verden, ifølge AP.

Blant annet gjelder dette de sosiale medienes fantastiske egenskap til å kunne bygge nye relasjoner, men også at man må passe på å ikke bytte ekte vennskap med kunstige og å falle for fristelsen med å skape seg kunstige profiler fremfor autentiske.

Omfattende nettaktivitet
Under Benedict, som ikke er kjent for å være noe datageni, har ledelsen i den katolske kirken økt sin eksponering på nettet. Vatikanet har blant annet en YouTube-kanal, og portalen Pope2You.net bringer både nyheter og legger ut taler, samt at det finnes applikasjoner til både iPhone og Facebook hvor brukerne kan sende postkort med bilder av Benedict til sine venner.

Celli opplyser, ifølge AP, om at Vatikanet også jobber med en ny portal som først skal være på engelsk og italiensk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen