Pausefunksjon for RiksTV klar
Teknofil

Pausefunksjon for RiksTV klar

Har du en Grundig DTR 8740 MHP dekoder, kan du nå bruke ”Pause TV”-funksjonen. Med en minnepenn tilkoblet bak på dekoderen, kan du pause programmet du ser på. Det er cirka et år siden denne dekoderen kom på markedet, og Grundig har i lang tid skrytt av at denne funksjonaliteten skulle komme. Nå er den endelig på plass.

- Vi har i snart et år jobbet intenst med å få denne pausefunksjonen til og fungerer optimalt, og den er nå endelig godkjent av RiksTV. Underveis har det vært endringer i krav til sikkerhet, i forhold til å ta opp deler av et program. Det at vi også benytter en minnepenn, som i utgangspunktet ikke er godt egnet til opptak av levende bilder, har også gitt oss en stor nøtt å knekke, forteller Pål Haugen, Norgessjef i Grundig.

Kun som pausefunksjon
Med den nye funksjonen på DTR 8740 MHP, kan du sammen med en minnepenn få pausefunksjon på dekoderen. For å aktivere funksjonen trykker du på pauseknappen på fjernkontrollen.

Men er det opptak av programmer du er ute etter, må du ha en PVR-dekoder, som for eksempel Grundig sin DTR 8860 VOD.Hvilken minnepenn?

Det stilles noen krav til hvilken minnepenn du kan bruke på dekoderen. Om minnepennen du bruker, for eksempel ikke er rask nok, vil du få beskjed om dette på skjermen. Grundig forteller at de aller fleste minnepenner som selges i dag vil fungere.

Minnepennen må støtte USB 2.0 og ha en rask overføringshastighet. Det er ikke sannsynlig at en vanlig reklameminnepenn vil fungere. For å finne ut hva slags type minnepenner som støttes, kan du slå opp i bruksanvisningen til dekoderen.

Med en fire gigabyte minnepenn vil du kunne pause programmet du ser på med en til to timer, varierende av kvaliteten på sendingen du ser på. For eksempel på NRK sine sendinger vil du få en time, fordi kanalen sender i høyere kvalitet enn normalt.

Hvordan får jeg pausefunksjon?
For å benytte deg av funksjonen, må dekoderen din oppdateres. Dette gjør du enkelt ved å sette apparatet i stand-by, og dekoderen vil da automatisk hente ned oppdateringen på nattestid.

Det vil bli åpnet for oppdatering av dekoderen allerede natt til 11.mars.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen