Paulo Coelho tjener på fildeling
Teknofil

Paulo Coelho tjener på fildeling

Forfatteren Paulo Coelho, som blant annet har skrevet "Alkymisten" og "Heksen fra Portobello" er en ivrig forkjemper for fildeling. Blant annet har han opprettet en egen blogg kalt Pirat Coelho, og han er meget aktiv på å legge ut sine egen bøker til gratis nedlastning.

Han er ikke i tvil om at andre forfattere bør gjøre det samme.

Umenneskelig å ikke dele
Paulo Coelho mener nemlig at hans bøker har vokst i popularitet etter at han la de ut til gratis nedlastning, ifølge Torrentfreak. De har intervjuet den fildelingsaktive forfatteren og han mener fildeling er et svært nyttig verktøy for forfattere som ønsker at deres bøker kan nå flest mulig lesere.

- Siden tidenes morgen har mennesket følt trangen til å dele alt fra mat til kunst. Deling er en del av den menneskelige natur. En person som ikke deler er ikke bare egoistisk, men bitter og ensom, sier Coelho til nettstedet.

Selv legger Coelho ut sine bøker i form av PDF-filer som enhver kan laste ned via Bittorrent, samtidig oppfordrer han andre til å legge ut oversettelser av bøkene hans. Han ser ingen grunn til at den gratis nedlastningen skal ødelegge for salget.

- Jeg tror at når lesere får muligheten til å lese noen kapitler, så kan han eller hun bestemme seg om de vil kjøpe boken senere, forklarer forfatteren.

Målet er å bli lest
Selv mener han at fildelingen har medført et økning av salget av bøkene hans. Blant annet har Alkymisten igjen klatret opp på New York Times liste over bestselgende bøker. Likevel er det ikke bare pengene som medfører at Coelho legger ut verkene sine gratis.

- Det ultimate målet for en forfatter er å bli lest. Pengene kommer i annen rekke, påpeker han, ifølge Torrentfreak.

Om du selv vil laste ned Coelhos bøker kan du gå hit
.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen