Patriot på SSD-kjøret

Viser frem et virkelig freskt produkt.

Hardware/Hannover: SSD er av naturlige årsaker noe flere selskaper satser på nå, og i disse dager står vi også foran et gedigent taktskifte. Nye kontrollere og ny produksjonsteknikk og nye kontrollere lover ytelser vi ikke tidligere har sett, med unntak av entusiastoppsett med flere SSD i RAID.

En av de nye og slemme guttene i klassen akkurat nå går under navnet Wildfire og kommer fra Patriot, som også sysler med raske minnemoduler og -pinner. Denne SSD-en er utstyrt med SF-2200, den nye kontrolleren fra SandForce. I tillegg har de tatt steget opp til SATA 6 Gbit/s.

Dette betyr en solid økning i ytelsen ‐ ja faktisk snakker vi nesten om en fordobling både når det gjelder lese- og skriveytelse i forhold til Patriots gamle toppmodell Inferno.

Wildfire har en oppgitt lese- og skriveytelse på 500 MB/s. I benchmarkprogrammet ATTO fikk vi selv bekreftet av ytelsen lå litt i overkant av dette. (Inferno til venstre, Wildfire til høyre. Klikk bildet for større eksemplar.)

Patriots nye SSD vil bli tilgjengelig utover vårparten i kapasiteter på 64, 128 og 256 GB, med omtrentlig den samme ytelsen over hele linja. Prismodellen er ennå ikke bestemt, men vil nok legge seg på omtrentlig nivå som konkurrenten Vertex 3 fra OCZ.

Bli vår fan på 
Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen