Test

Patriot 2 GB-sett

Alternativ tekst mangler
Patriot 2 GB DDR 3200 Low Latency
Klikk for større bilde

Det dukker stadig opp nye produsenter av minnemoduler for entusiastsegmentet, og Patriot er en av disse. Det som ofte er stikkordet for disse produsentene er gode overklokkingsegenskaper og aggressive innstillinger. Dette gjelder også disse minnemodulene fra Patriot. Patriot har i tillegg lagt seg i det nedre prissjiktet hva entusiastminne angår.

2 GB dual-sett med minnemoduler er blant de hotteste produktene på markedet for tiden. Dette er noe som i stor grad skyldes at nyere spill som Battlefield 2 krever store mengder internminne for å fungere optimalt og laste inn brettene raskt.

Som nevnt innledningsvis er Patriot for mange et ubeskrevet blad, men ut fra spesifikasjonene på deres minnemoduler er det mye som tilsier det her er snakk om en produsent av høykvalitetsprodukter.

Det som skiller Patriot fra mange andre produsenter er at de spesifiserer overklokkingspotensialet, samt de tilhørende innstillingene på sine produkter. Andre stikkord er livstidsgaranti og brukt av kvalitetskomponenter som eksempelvis BrainPower PCB. Dette er et dyrere alternativ enn typiske referanse-PCB-kort, og skal visstnok gi bedre overklokkingsegenskaper. OCZ bruker også BrainPower PCB-kort blant annet i de kjente OCZ Platinum R2-modulene.

Vel, nok teori. Det vi tester i dag er to dobbelkanal-sett med moduler fra Patriot med 2 GB kapasitet. Det ene setter benytter DDR-teknologi, det andre DDR2. Med så lave tilgangstider som 2-3-2-5 fremstår 2 GB DDR 3200 Low Latency-modulene som meget attraktive. DDR2-modulene går på sin side under betegnelsen Extreme performance, og har modellbetegnelse 5600+ XBLK.

Stemmer teorien og forventningene overens med den faktiske ytelsen?

Takk til MPX.no som sendte oss modulene til test.

Patriot XBL 2048 MB DDR2 PC4200 Dual Kit

Patriot 2048 MB PC3200 Dual Kit

Patriot XBL 2048 MB DDR2 PC4200 Dual Kit   Les mer »

Patriot 2048 MB PC3200 Dual Kit   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen