Patenterer uknuselig DRM

(Bilde: iStockphoto/tacojim)
(Bilde: iStockphoto/tacojim)

Et av argumentene mot DRM (Digital Rights Management) har lenge vært at selskapene aldri kan klare å lage en kopibeskyttelse som ikke kan knekkes. Nå hevder imidlertid Microsoft at de har gjort nettopp det.

Patent 7,266,697 beskriver den nye teknologien til selskapet. Det er viktig å få med seg at dette ikke er snakk om DRM i ordets rette forstand. Microsofts teknologi går ut på vannmerking - altså å sette navnet til produsenten inn i musikkfilene.

Det er imidlertid trolig at denne teknologien vil bli implementert i MP3-spillere og avspillingsprogramvare fra Microsoft og Microsofts partnere, slik at avspilling kun er mulig når vannmerket viser at du er den rettsmessige eieren.

Microsofts teknologi er utviklet med utgangspunkt i spredt spekter-teknologien, som har vært brukt lenge for sikker trådløs kommunikasjon. Vannmerket fungerer på den måten at det er spredt tilfeldig i hele musikkfilen.

Skal vi tro Microsoft er dette vannmerket intakt uansett hva man måtte finne på å gjøre. - Vannmerket er designet til å overleve all type prosessering, inkludert kompresjon, equalisering, konvertering til analoge signaler, osv, skriver selskapet i sin patent.

- Det er også designet til å overleve angrep som prøver å fjerne eller endre vannmerket, inkludert endring i tid og frekvensskala, endring av pitch og klipp-og-lim-redigering, fortsetter Microsoft.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen