Passiv kjøling i fokus

Taipei (Hardware.no): Thermalright tar i bruk kabinettsidene på sitt HSC-101-kabinett (avbildet over) for avkjølingen. Konseptet går ut på å vannavkjøle komponenter som prosessor og skjermkort. Varmen blir så ført til sidedøren som er utstyrt med en ny vannblokk, fra denne vannblokken går det en rekke varmerør ut i selve sidedøren. Kapasiteten kan utvides ved å ta i bruk de andre sidene av kabinettet i tillegg.

HSC-601 er et kabinett for HTPC-folket. Her er det plassert en rekke varmerør i topplokket på maskinen, som alle fører ned til en kjøleblokk som da helst skal treffe prosessoren. En ting er sikkert, her lønner det seg med et hovedkort som har prosessoren plassert på riktig sted.


Topplokket på HTPC-kabinettet
Topplokket på HTPC-kabinettet

Vi fant også en lekker radiator for vannkjølingsentusiastene. Smekre kobberrør gjør radiatoren til en fryd for øyet. Ja, hovedsaken er jo hvordan den fungerer, men det gjør da intet at den også er lekker.

Vi tar også med et kabinett til fra Thermalright, selv om det strengt tatt ikke er helt passivt. Det er nemlig langt fra passivt. Konseptet med dette kabinetter er best mulig luftflyt. Luften skal rett gjennom kabinettet uten noen omveier. Det innebærer at det bare er plass til to optiske enheter og fire harddisker. Alt av komponenter er ment å skulle kjøles med ribber, slik at det er de store kabinettviftene som gjør jobben.


Frisk bris
Frisk bris

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen