Passer på kontaktlisten

Lagringskapasiteten på mobiltelefonen øker stadig, noe som fører til at vi lagrer mer og mer informasjon. Selv om det ofte følger med utstyr for å kopiere kontaktlisten din over til PCen når du kjøper en mobiltelefon, er det fortsatt bare et fåtall som benytter seg av dette.

Alle som har opplevd å miste telefonen sin, og med den hele kontaktlisten, vet godt hvor frustrerende det er. Nå har mobilselskapet Vodafone kommet opp med en løsning som sikrer at notatene dine ikke forsvinner om mobilen går ned for telling eller blir mistet.

Løsningen har fått navnet Mobil Harddisk, og synkroniserer alt innhold på telefonen mot en nettbasert lagringskonto. All viktig informasjon på mobiltelefonen, som kontaktliste og kalender, får dermed en trygg backup-løsning om uhellet skulle være ute.

Mobil Harddisk vil også gjøre det mye lettere å frakte informasjon fra en mobil til en annen om du bytter telefon. Det eneste kravet til mobiltelefonen er at den støtter SyncML-teknikken.

Prisen for å ta i bruk tjenesten er 19 svenske kroner i måneden for 10 megabyte.

Gratis alternativ
Et selskap som kaller seg Mobical tilbyr en lignende tjeneste som er helt gratis å bruke. Også her blir all viktig informasjon på mobilen din lagret på en nettside, som du kan få tilgang til uansett hvor du befinner deg.

For å ta i bruk Mobicals sikkerhetskopi-løsning for mobiltelefoner kan du gå til denne nettsiden.

(Kilder: Digi, Mobical)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen