Pass vekta med mobilen

Mange er opptatt av innholdet i maten de spiser, men informasjonen som står på de små lappene på matproduktene kan være både mangelfull og vanskelig å lese. Dette har inspirert forskere i Finland til å utvikle programvare for kameratelefonen som gjør den i stand til å lese strekkoder på matprodukter, for så å gi fyldige tilbakemeldinger om hva de inneholder.

Ved å dra mobiltelefonen over strekkoden på et produkt får du bare noen sekunder senere tilbake informasjon om næringsstoffer og kalorinivå. Dette vises som en typisk porsjonsstørrelse på maten du planlegger å spise, og du kan dermed sammenligne ulike matprodukter i butikken før du kjøper dem.

Dagbok og treningskalkulator
Systemet fungerer også som en treningskalkulator der du kan sjekke hvor lenge du må trene for å forbrenne maten du akkurat har fortært. Du kan videre bruke programmet som en matdagbok hvor du holder kontroll på antall kalorier du har fått i deg de siste dagene.

Prototypen av programmet er utviklet med tanke på de som må passe på vekta og de som er laktoseintolerante. Det kan imidlertid også brukes av andre til for eksempel å finne informasjon om mat som frembringer allergier.

Det er ikke bare finnene som er bekymret for helsa vår. Systemet har likheter med en annen løsning utviklet av et kanadisk selskap. Med MyFoodPhone kan du ta et bilde av måltidet ditt med mobiltelefonen for så å sende det til en ernæringsfysiolog for kommentarer og analyse.

Det er foreløpig uvisst når programmet gjøres tilgjengelig for kameratelefoner.

(Kilder: NutraIngredients, MobileMag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen