Pass på mobilen i sommervarmen

Sommer, sol, strand og vann er deilig. Men for mobilen kan det være en farlig tid. Strandluft, svette og varme kombineret med mobiltelefoner er nemlig ikke den beste cocktailen. Mobilene kan ganske enkelt ha det meget vanskelig. 

Og går mobilen i stykker på grunn av fukt, er det ikke bare surt. Det kommer også til å merkes i lommeboken – forsikringen dekker nemlig ikke fuktskader.

"Det er meget ergelig, hvis mobiltelefon går i stykker. Men den er et stykke avansert teknologi på linje med et digitalkamera eller mp3-spiller og meget følsom ovenfor f.eks. fukt. Derfor er det viktig å tenke over, hvordan man opbevarer og behandler sin mobiltelefon. Får den først fuktskader, dekker garantien det ikke”. Det forteller Anders B. Christjansen, som er visedirektør i TDC Mobil til Mobilsiden.dk.

De fleste er av den opfattelsen, at en mobiltelefon skal være våt for at bli ødelagt. Men slik er det ikke. Enkelte ganger er en varm og fuktig bukselomme nok til at påføre mobilen en fuktskade:

"Vi er i løpende dialog med produsentene om de erfaringer, som vi og kundene har med de forskjellige modeller. Men når det gjelder fuktproblemer, har vi ikke vært sett spesielle problemer med en bestemt modell. De fleste mobiltelefoner er følsomme ovenfor fukt," forteller Anders B. Christjansen til mobilsiden.dk.

 

Ta forhåndsregler 
Man kan selv gøre en aktiv innsats for at unngå at sommeren ender med en fuktskadet mobiltelefon.

Eksempelvis er det en god idé å passe på mobilen, hvis du skal på stranden. Sand kan som nevnt trenge inn i mobilen og ødelegge tastatur og kamera. Når du kommer opp fra vannet, skal man naturligvis holde fingrene fra telefonen. Men samtidig skal man huske den salt innholdige luften som er ved stranden også kan være ødeleggende for mobilen.

Det er alfa omega for mobilens overlevelse, at den ikke blir liggende i strandvesken sammen med fuktig badetøy og håndkler.

Pass på å ha mobilen liggende i bukselommen. Vi svetter mye i sommervarmen, og derfor kan det trenge inn fukt i telefonen.

Unngå å la mobilen ligge i en varm bil. Direkte sollys gir meget høy temperatur, som kan ødelegge elektronikken i mobilen. Når temperaturen faller igjen, kan det dannes kondensvann i mobilen. Kilde: Mobilsiden.dk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen