Pass opp for falsk Google-side

Alternativ tekst mangler

Sikkerhetsselskapet SurfControl melder om en trojansk hest som blir forsøkt spredd via en falsk nettside fra søkegigantgen Google. Får du en e-post med melding om en ny versjon av Google verktøylinje, er du trolig blitt utsatt for et svindelforsøk.

Den ondsinnede e-postmeldingen har en lenke som sender brukeren videre til en nettside som ser nøyaktig lik ut som nettsiden til Google verktøylinje.

Dersom brukeren laster ned den påståtte verktøylinjen blir PC-en til brukeren infisert med en trojansk hest. Det skadelige programmet har fått navnet W32.Ranky.FW, og gjør PC-en til en zombie. Det vil si at PC-en sprer uønsket e-post (spam) uten at brukeren merker noe.

Ifølge pcworld.com skal Ranky.FW være såpass dårlig programmert at koden ikke forårsaker noen skade, men den er likevel en såkalt "Proof-of-Concept"-kode, som viser hvor enkelt det kan være å utføre slik svindel. Eksperter venter nå på en ny og farligere versjon av trojaneren - som faktisk skal lykkes med å forårsake skade.

Svindelforsøk ved bruk av falske nettadresser er slett ikke noe nytt, men dette tilfellet anses å være litt spesielt fordi den originale nettsiden og forfalskningen er såpass like. Dessuten er søkemotoren Google såpass kjent og respektert at mange brukere lett lar seg lure.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen