Pass deg for nye messenger-venner

Microsofts chatteklient Windows Live Messenger har den siste tiden vært rammet av stadig nye angrep. Flere opplever å få en strøm av nye venneforespørsler. Det er heller tvilsomt om du er interessert i å bli kjent med disse nye vennene.

Trenger du beskyttelse? Her er gratisalternativene.

Strøm av nye venner
Flere personer har den siste tiden opplevd at deres Messenger-konto plutselig blir veldig populær. Teknofil har pratet med personer som har opplevd å få flere titalls forespørsler fra personer de aldri har hatt kontakt med. Skuffelsen blir stor for deg som legger til de nye vennene. De er nemlig slett ikke interessert i å bli kjent med deg.

De nye kontaktene er en finurlig måte for kriminelle å få direkte kontakt med deg for å kunne sende deg reklame og lenker til ymse nettsider. Et besøk på en av disse lenkene vil trolig bli lite hyggelig da det her kan skjule seg ondsinnet programvare som legges inn på din maskin. Om du ikke vet hvem det er som står bak kontaktforespørselen bør du ikke legge til den nye kontakten opplyser Microsoft selv.

- Generelt bør man ikke legge til noen på sin kontaktliste som man ikke vet hvem er eller ønsker å ha på kontaktlisten. Man kan også blokkere slike kontakter i Messenger, opplyser Eirik Stridsklev Nilsen, produktspesialist for Windows Live Messenger, til Teknofil.

Les også: Beskytt maskinen din helt gratis.


Mange brukere av Microsoft Messenger opplever for tiden en strøm av ukjente som forsøker å få kontakt.

Sliter med spam
Dette er ikke første gang Windows Live Messenger opplever at spammere forsøker å utnytte deres populære chatteklient. Mange har opplevd at venner plutselig hyppig tar kontakt for å sende lenker til ukjente nettsider. Disse lenkene bør du holde deg langt unna om du er usikker på hvorfor avsenderen har sendt den.

- Man bør ikke ukritisk klikke på linker man får tilsendt på Messenger. Dersom en kontakt sender deg noe du ikke vet hva er, bør du spørre hva vedkommende forsøker å sende deg, sier Nilsen.

Ifølge han har problemet oppstått fordi brukere av Messenger har blitt lurt av andre til å gi fra seg sin kontoinformasjon. Ved å lokke med interessante tjenester klarer kriminelle stadig å lure nye i sine feller.

- Det finnes en rekke aktører som tilbyr messengerbrukere blant annet å sjekke hvem som har blokkert dem på Messenger, starte et nytt sosialt nettverk eller se på bilder. Felles for disse er at de ber messengerbrukere oppgi sin Windows Live ID og passord, som de siden benytter til å logge seg på Messengernettverket og sende spam, forteller Nilsen.

Les også: Her finner du gratis beskyttelse.

Ikke gi fra deg informasjon ukritisk
Han anbefaler ingen å gi fra seg sin innlogningsinformasjon om du ikke er sikker på hvem du gir den til.

- Microsofttjenester som Messenger og Hotmail, hvor Windows Live ID benyttes, er tydelig merket med Windows Live og Microsofts logo og alle tjenestene befinner seg på domenet live.com. Dersom man ser et annet domene i adresselinjen i nettleseren, bør man være vaktsom, opplyser han.


Nettsteder som dette vil gjerne ha innlogningsinformasjon til din Messenger.

Det kan fort bli svært pinlig om dine venner på Messenger overøses av spam sendt fra din personlige konto.

Ifølge Stridskleiven er likevel ikke håpet ute om du selv blir rammet av dette. Du kan ganske enkelt rett og slett endre passordet på din konto. Passordet endrer du på nettsiden http://account.live.com/.

Om du trenger hjelp på veien har Microsoft laget en egen video som viser deg hvordan du her kan endre ditt passord.


Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen