Pass deg for norske virus

Spredningen av viruset er for øyeblikket lav, men det forventes at viruset kommer til å øke i omfang i løpet av den kommende uken. Viruset sprer seg om e-post, og kan forekomme på norsk. Om du får e-post som inneholder teksten "Vakre roser jeg sammenligner med deg..." må du for all del ikke åpne vedlegget. Det finnes også permutasjoner av denne teksten. En tidligere versjon av viruset, Zafi.B, står for øyeblikket for 39% av all virustrafikk i Telenor sitt nett, ifølge Digi.no.

Om du blir infisert kan viruset slå av anti-virusprogrammet og brannmuren din, slik at maskinen din er sårbar for angrep. I tillegg vil viruset spre seg til dine kontakter ved hjelp av kontaktlisten din. Du er nødt til å åpne et vedlegg i innkommende e-post for å bli infisert.

Viruset kjører under prosessnavnet svchost.com, som er til forveksling lik den legitime prosessen svchost.exe. De aller fleste oppdaterte virusprogrammer oppdager nå viruset når det lander i din e-post, men dersom du blir infisert, vil viruset slå av antivirusprogrammet ditt.

Kilde: Viruslist.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen