Pass deg for Facebook og FBI

Det har lenge versert diverse konspirasjoner om at den informasjonen du legger inn i det populære nettsamfunnet Facebook blir overvåket og registrert av amerikanske myndigheter. Om det er hold i konspirasjonen vites ikke, derimot er det sikkert at kriminelle vet å utnytte folks paranoia.

Nytt forsøk med Storm
Amerikanske FBI advarer nå sterkt mot at kriminelle forsøker å spre det allerede kjente ondsinnede koden Storm, som hadde et massivt angrep på verdens maskiner i januar 2007, ved å misbruke det føderale etterforskningsbyrået og Facebook. Den siste tiden har det nemlig blitt spredd en rekke mail med temaet "F.B.I. vs. Facebook" og FBI advarer mottakere mot å åpne mailen.

- Disse e-postene ber mottakeren klikke på en lenke som fører til en artikkel om FBI og Facebook. Om det klikkes på lenken, så vil mottakeren laste ned ondsinnet kode som kan medføre at de blir en del av botnettet Storm, skriver FBI i sin melding.

Ved hjelp av Storm kan kriminelle koble din maskin opp mot et større nettverk og utnytte maskinkraften din for å utføre videre kriminell aktivitet.


Slik så det ut da selskapet F-secure første gang oppdaget den ondsinnede koden Storm som spredde seg med rekordfart.

Vær skeptisk
FBI ber alle mottakere av slik e-post å ikke åpne den og i hvert fall ikke svare til avsenderen. De påpeker samtidig at det er viktig at folk er skeptiske til slik e-post de mottar fra ukjente.

- Spammere som sprer denne ondsinnede koden utnytter andre nettbrukere og bruker deres maskiner for kriminell aktivitet uten at de selv er klar over det. Vi ber alle hjelpe til med å unngå spredningen av slik ondsinnet kode og oppbyningen av botnets. Ved å følge noen enkle regler så vil risikoen for at din maskin blir kompromittert klart redusert, sier spesialagent Richard Kolko, pressesjef hos FBI, ifølge pressemelding.

De fleste seriøse sikkerhetsaktører har på plass sikring mot Storm, så om du har installert en god antivirus skal du være rimelig trygg. På den annen side så er denne ondsinnede koden i stadig utvikling nettopp for å omgå antivirusprogrammene. Det er derfor uansett viktig å være skeptisk til lenker du mottar per mail.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen