Partykameraer fra Sony

Kompaktkameraer finnes i utallige varianter, der antall megapiksler og finesser øker for hver ny modell som kommer på markedet. Vi har tidligere sett på kommende kameraer med både 3D-funksjon og projektor, og nå kommer Sony med kameraer som kan bli din ”personlige fotograf”.

To nye modeller er på vei inn i markedet fra selskapet, og både modellen Cybershot TX1 og Cybershot WX1 byr på praktiske funksjoner, der du blant annet kan ta ti bilder per sekund, noe som overgår en rekke speilrefleksmodeller på markedet i dag.

Bedre innvendig
Innvendig finner vi nye forbedrede komponenter, der Exmor R™ CMOS-sensoren gir deg bedre bilder under dårligere lysforhold, samt reduserer bildestøy og byr på 10.2 effektive megapiksler.

Kameraene har også fått en ny BIONZ-prosessor, som gir deg lavere responstid, der både TX1 og WX1 kan ta sammenhengende bildeserier i fulloppløsning med 10 bilder per sekund.

Med kombinasjonen av både ny sensor og prosessor åpner også for funksjonen Sweep Panorama. Ved å trykke ned utløseren og bevege kameraet både vertikalt og horisontalt, vil Sweep Panorama automatisk sette sammen bildet. Det betyr at WX1 kan gi deg landskapsbilder med synsvidde på opptil 256 grader, mens TX1 gir deg 185 grader.Mange funksjoner

Party-shot er en verdensnyhet fra Sony. Kort fortalt gir dette deg muligheten til å ha en ”personlig fotograf”, der det nye konseptet automatisk tar glade og smilende bilder av familie, venner eller et hyggelig lag.

Begge modellene har mulighet til å ta opp videoklipp med 720p-oppløsning med lyd, og hele 30 bilder per sekund. Dermed har du en god mulighet til å sikre gode minner, tiltross for at videokameraet ble liggende hjemme.

Forøvrig har begge modeller optisk bildestabilisator, ansiktsgjenkjenning og Smile Shutter, som automatisk tar for eksempel portrettbilder når personen smiler. Kameraene har også funksjonen Hand-held Twilight, som sørger for et mer optimalt bilde under dårlige lysforhold.

Cybershot TX1
Denne modellen blir å finne i fem ulike fargealternativer, og er et slankt produkt med kun 14.1mm på det tynneste. TX1 kommer med en stor 3-tommers berøringssensitiv skjer, der du enkelt kan betjene kameraet via skjermen.TX1 får støtte for Party-shot, og kommer i butikkene i september måned. Den veiledende prisen for TX1 vil bli 3800 kroner.

Cybershot WX1
WX1 blir den nye toppmodellen i W-serien fra Sony, og vil by på et kompakt ytre, med alle de overnevnte funksjonene innebygd. Foruten disse funksjonene inneholder WX1 objektivet G Lens med 24mm vidvinkel.Modellen har også fem ganger optisk zoom, og har en maksimums blenderåpning på f/2.4. Kameraet kommer i september måned og får en veiledende pris på 3500 kroner.

Partyshot™ IPT-DS1
Vil du få det maksimale ut av en av de nevnte modellene, trenger du IPT-DS1. Dette er et verktøy som representerer et nytt konsept innen kamerateknologi, og fungerer som din ”personlige fotograf”.Det eneste du trenger er å feste enten TX1 eller WX1 til denne dockingstasjonen, så sørger kameraet for å identifisere ansikter og knipse gyldne øyeblikk med deg inkludert i bildet. IPT-DS1 både panonerer og tilter kameraet, samtidig som det justerer zoom-innstillingene.

Denne nye dockingstasjonen blir å finne i butikkene i september, og får en veiledende pris på 1300 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen