Parkeringsvakter får PDA

Det er 20 år siden bystyret i New York første gang planla å kjøpe inn håndholdte datamaskiner som et verktøy til parkeringsvaktene som patruljerer byens gater. Det som var moderne håndholdte i 1986 kan selvfølgelig regnes som steinalderinstrumenter i forhold til de enhetene de nå får utdelt, men hensikten med det noe forsinkede prosjektet har ikke forandret seg på noen måte

Det er nemlig et velkjent fenomen at man kan krangle seg vekk fra en eventuell parkeringsbot i den amerikanske storbyen. Dette fordi parkeringsvaktene ofte gjør feil, noe som lett resulterer med at feil person får en uventet og uønsket parkeringsbot i posten. Hvis en person faktisk har feilparkert, finnes det heller ingen beviser som bekrefter at vedkommende er skyldig i dette. Utydelig håndskrift er også ofte et problem når man skal sende ut bøtene.

Dette har vært et stort problem helt siden forslaget om håndholdte første gang ble ytret, og har kostet byen mangfoldige millioner i tapte inntekter. Etter 20 år med venting og frustrasjon blant både parkeringsvakter og bystyre, kommer nå endelig den første ladningen med det nye verktøyet, som er beregnet å redusere feilmarginen ned til det minimale. Bystyret har regnet med å se resultater i form av en økt årlig inntekt på rundt 18 millioner kroner, noe som burde kunne kompensere for den forholdsvis stive prisen på dagens håndholdte.

Fra og med neste måned vil parkeringsvaktene kunne scanne bilnummerne på feilparkerte biler, deretter vil de kunne printe ut en parkeringsbot helt fri for utydelig håndskrift, og dermed alltid ha sitt på det rene. I tillegg vil de også kunne sende bøtene elektronisk til finansdepartementet, som har ansvaret for å følge opp at bøtene blir betalt.

Før årskiftet skal det kjøpes inn 1500 enheter. Hvilken produsent som har fått den eksklusive avtalen med å levere enhetene til storbyen er uvisst.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen