Paranoia 2006

Alternativ tekst mangler

Bilder i denne artikkelen er tatt av Anders Knatten

Introduksjon

I slutten av oktober arrangerte Watchcom årets mest oppsiktsvekkende sikkerhetsseminar på Felix konferansesenter i Oslo. Seminarets trekkplaster var utvilsomt Kevin Mitnick, verdens mest kjente hacker, som er tidligere ettersøkt både av FBI og CIA. Han påstår å aldri ha brutt seg inn hos norske bedrifter, men selskaper som Apple, Nokia og Novell har alle vært rammet av den tidligere datakjeltringen. 

Konferansen startet med en artig introduksjon i form av et lysshow med tilhørende musikk. Etter dette ønsket Fred Habberstad i Watchcom velkommen og påpekte at enhver person i rommet hadde fått utdelt en RFID-brikke slik at man i praksis kunne kjenne igjen hver eneste person som passerte inngangen.

Watchcom er et selskap som tilbyr tjenester for sikring av nettverk- og webløsninger. Selskapet ble for kort tid siden kåret til den mest innovative sikkerhetspartneren i EMEA av selskapet F5.

Paranoia kjøres i gang med NorSIS

Tore Orderløkken i NorSIS fikk æren av å være førstemann ut etter velkomsten. Han snakket litt om NorSIS' rolle i det norske samfunnet og henviste til bevisstgjørelse samt forebyggende arbeid. Deres visjon er at informasjonssikkerhet skal bli en selvfølge i det daglige arbeidet.

NorSiS er en forkortelse for Norsk Senter for InformasjonsSikring. Hovedmålgruppen til virksomheten er primært SMB-markedet, men også det offentlige i form av kommuner.

Orderløkken snakket stort sett fra et administrativt ståsted når det gjaldt informasjonssikkerhet og tok frem en av de viktigste argumentene på hele konferansen: "Det er viktigere å vurdere konsekvensen enn sannsynligheten når du skal tenke informasjonssikring".

Som de fleste andre foredragsholderne påpekte han også at trusselbildet var i stadig endring og nå gikk mer på øknomisk motivasjon enn ødeleggelse.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen