Paramount velger HD DVD

En av de ledende filmselskapene i Hollywood, Paramount Pictures, har tidligere støttet både Blu-ray og HD DVD, men annonserte denne uken at de heretter kun kommer til å konsentrere seg om sistnevnte.

For ikke lang tid siden ble det rapportert om nedgang i salget av Blu-ray-spillere, noe som skal ha påvirket Paramount i negativ retning for videre støtte. 

Her er en oversikt over hvilke filmselskaper som støtter hvilke formater:

  • Blu-ray: Sony Pictures, Twentieth Century Fox, Walt Disney, Warner Bros
  • HD DVD: New Line Cinema, Paramount Pictures, Universal Pictures, Warner Bros

Formatkrigen er imidlertid langt i fra avgjort siden store aktører som Blockbuster og Target eksklusiv benytter Blu-ray. I praksis betyr dette at Blockbuster kun leier ut filmer i Blu-ray-format og at man på Target kun får kjøpt Blu-ray-spillere.

En aktør som Warner Bros støtter dessuten begge formatene. Som følge av dette og andre store selskaper på begge sider av slaget, finnes det derfor flere spillere som takler både HD DVD og Blu-ray - deriblant fra LG og Samsung.

Vi antar at det i fremtiden vil dukke opp flere kombispillere, på samme måte som det dukket opp DVD-spillere med støtte for både pluss- og minusformatene, i tillegg til DVD-RAM. Kanskje blir formatkrigen dermed mer eller mindre avblåst, iallfall for oss forbrukere.

(Kilder: Extremetech, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen