Parabolbrukere: Nå kan dere kaste dekoderen

Canal Digital godkjenner nå Samsungs nye flatskjermmodeller for bruk med parabol.

– Det blir mye enklere å ta i mot TV via satellitt med dekoder innebygd i TV-en. På denne måten blir det også enklere for Canal Digital sine TV-seere å bruke TV-en. En annen fordel er at man får frigjort plass når dekoderen forsvinner, sier Paal Anders Jansen, salgssjef for TV i Samsung.

Kjøper du en flatskjerm i dag er det stor sjanse for at denne har innebygd mulighet for dekoder sendinger (MPEG4). Ved hjelp av en kortleser og et programkort kan du bruke TV-en til å ta inn kanalene direkte fra signalkabelen, og dermed slippe en ekstra fjernkontroll og dekoder. Inntil nå har denne varianten kun vært tilgjengelig for kabel- og bakkenettbrukere.Hvilke modeller?

Samsung kommer denne våren med en rekke nye modeller. Noen av disse fikk vi smakebit av under årets Elektrofil-messe. De modellene som nå har blitt godkjent av Canal Digital er; 8-, 7-, og 6-serien LED-LCD, samt at 7-, 6-, og 5-serien i plasma og LCD vil komme både med og uten innebygd satellittdekoder.

Det eneste du da trenger foruten selve flatskjermen er Canal Digitals godkjente CAM-modul (kortleser) og programkort. Dermed kan skjermen din søke inn blant annet 15 HD-kanaler direkte uten behov for ekstern dekoder.

NB: Noen av de nye modellene fra Samsung har mulighet til å kjøre opptak via en ekstern harddisk. Vi venter på tilbakemelding hvorvidt denne funksjonen fungerer fra Canal Digital.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen