Pantech kan bli global produsent

Koreas tredje største mobilprodusent, Pantech, vokser stadig, og kan nå komme til å utfordre duoen Samsung og LG, melder Telecom Korea. Nylig oversteg salgstallene for selskapets mobiltelefon PG-1400 én million solgte enheter, og er dermed første telefon fra Pantech som faktisk passerer millionmerket.

Tidligere har Pantech vært blant de første med fingeravtrykksleser og et skrivesystem der du skriver med fingeren i sine mobiler. Men siden Korea allerede har to mobilgiganter som er selger over hele verden, har Pantech kommet i skyggen med sine nyvinninger, til tross for at selskapet har vokst til å bli en stor aktør på hjemmebane.

Du kan se alle nyhetene om Pantech i vårt nyhetssøk.

Ikke noen verdensprodusent
I motsetning til Samsung og LG selger Pantech sine telefoner kun i et fåtall land, blant andre Mexico, Argentina, Russland og Kina. I tillegg selger produsenten enkelte telefonmodeller under andres merkenavn, som Disney i USA og Nokia i Nord-Amerika.

I landene der Pantech har slått rot, har selskapet til gjengjeld hatt stor suksess, i motsetning til Samsung og LG som er å finne i stort sett alle land, men som kun har lykkes å etablere seg sterkt i markedet i et fåtall av dem. Pantech er nå verdens syvende største mobilprodusent etter LG, Sony Ericsson og nyetablerte BenQ-Siemens.

Endringer kan imidlertid være på vei. Pantech viste frem over 41 telefoner på årets CeBIT-messe, hvorav nærmere 30 av dem var enten CDMA-, GSM- eller 3G-telefoner. Mange eksperter mener Pantechs store portefølje indikerer at selskapet har planer om å etablere seg globalt, og at det Pantech kan være en reell trussel for de to andre koreanske mobilprodusentene LG og Samsung. Da spesielt i markeder der Samsung og LG allerede er sårbare.

Om Pantech skulle komme hit til lands, vil det kunne være et friskt pust i det norske markedet, som ellers er dominert av Sony Ericsson og Nokia. Men om Pantech setter seg ambisjonen å bli den tredje store koreaneren på det globale mobilmarkedet gjenstår å se.

(Kilder: MobileMag, Mobilewhack, Pantech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen