Pansret PDA-telefon

Panasonic viderefører nå merkenavnet Toughbook, som fra før av både har vært brukt på bærbare datamaskiner og PDA-er. Felles for alle modellene i denne serien er at de er laget for å kunne tåle en trøkk. Nyeste medlemmet i familien er CF-P2, som er en PDA-telefon med Windows Mobile 2003 SE som operativsystem.

Telefonen skal tåle mer enn andre i denne klassen, men den kan nok ikke konkurrere med mindre avanserte, støtsikre modeller. Her har man tross alt en diger skjerm som kan treffe bakken, i tillegg til at telefonen har en del mer funksjoner som krever ømfintlige komponenter.

For eksempel har CF-P2 både blåtann og støtte for den trådløse 802.11b-standarden, som gjør at man kan koble seg opp på et trådløst nettverk, og oppnå hastigheter på opp til 11 Mbps.

Internminnet i CF-P2 har en kapasitet på 64 MB, i tillegg til at du kan utvide minnet ved å bruke SD-kort.

I motsetning til de fleste andre PDA-telefoner har CF-P2 verken trykkfølsom skjerm eller qwerty-tastatur. Istedenfor finner vi et helt vanlig mobiltastesett med nummertaster, navigasjonstaster og et par dedikerte funksjonstaster.

Telefonen finnes dessverre bare med støtte for GSM 850/1900-nettverkene, så den kan ikke brukes i Norge. Det kan imidlertid tenkes at det med tiden vil komme en europeisk versjon med Windows Mobile 5.0.

(Kilder: Mobil, GeekZone, MobileMag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen