Pansret monster fra Sharp

     

Et dedikert nettsted for brukere av Sharps PDA-serie Zaurus publiserte nylig bilder av den kommende modellen i serien, SL-6000, såvel som en liste over spesifikasjoner. Denne enheten ser ut til å bli en skikkelig kraftpakke av en pansret håndholdt, som overgår sine forgjengere på en rekke områder.

I likhet med Toshibas kommende e805 vil SL-6000 være utstyrt med en 4-tommers, 480x640 pikslers skjerm, noe som gjør at man kan vise hele fire ganger så mye informasjon på skjermen som på Pocket PC og tidligere Sharp Zaurus modeller. Skjermen skal i tillegg være transreflektiv, som betyr at den ikke skal ha problemer med solskinn og varierende lysforhold.

Det er ikke mye som skiller denne enheten fra en fullverdig datamaskin. Den integrerte støtten for USB-hosting muliggjør bruk av vanlig USB-basert utstyr som for eksempel mus og tastatur, på samme måte som på en vanlig PC. I tillegg kan enheten kjøre programvare som er skrevet for Linux-operativsystemet.

Den nye enheten vil også ha integrert støtte for begge de trådløse standardene 802.11/Wi-Fi og Blåtann, som betyr at den vil kunne kommunisere trådløst med alt fra mobiltelefoner og skrivere til datamaskiner og bærbare.

I likhet med de tidligere modellene i Zaurus-serien vil også SL-6000 ha både SD- og CF-port, som åpner for å legge til mer minne hvis man skulle ha behov for det. Enheten har videre både mikrofon og høytaler, noe som med den rette programvaren muliggjør IP-basert telefoni.

SL-6000 skal ettersigende være solid nok til å overleve et fall på en meter, noe som er imponerende når man tenker på all den følsomme maskinvaren man finner under topplokket i den Linux-baserte enheten.

Den solide kraftpakken fra Sharp forventes å bli lansert i USA i januar 2004. Alle bilder og spesifikasjoner er hentet fra www.zaurususergroup.com, som er et nettsted dedikert til Zaurus-serien.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen