Pansonic og Leica med Four Thirds

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Det er ikke så mye informasjon ute om det nye kameraet. Det vil komme i løpet av året, og det er fortsatt på utviklingsstadiet. Det ser ut som kameraet får samme sensor som Olympus E-330, og det får også de samme mulighetene for å bruke skjermen som søker. Det får også Supersonic Wave Filter, slik som Olympus sine modeller, for å unngå støv på sensoren.

Utseendemessig likner kameraet mest på et målsøkerkamera på forsiden, og på Olympus E-300 på baksiden. I likhet med E-300, mangler det den karakteristiske toppen på midten, som huser pentaprismet. Det er også ganske kantet i designet.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Ut fra bilder av kameraet, ser det ut som det får mange knapper, men få hjul. Vi mener at hjul letter innstillinger, og gjør kameraet mer brukervennlig, og hadde helst sett at Panasonic hadde gitt plass til minst ett slikt. Det nærmeste vi kommer er hjulet på toppen av kameraet, som brukes til å sette lukkertid, slik det ble gjort på manuelle kameraer i gamle dager. Det gir en litt stilig retro-look, men vi er ikke sikre på om det er en optimal løsning.

Leica-objektiv til Four Thrids
I forbindelse med offentliggjøringen av Panasonic DMC-L1, offentliggjøres også et nytt Leica-objektiv. Et 14-50mm f/2,8-3,5 med Four Thirds-fatning. Dette objektivet representerer på mange måter noe nytt. Leica har i lengre tid levert objektiver til Panasonics kompaktkameraer, men nå leverer de Alternativ tekst manglerfor første gang et objektiv med Four Thirds-fatning. Det er også det første Four Thirds-objektivet med optisk bildestabilisator (Panasonics Mega O.I.S), og det første med manuell blender-ring.

Leica har levert objektiver med varierende kvalitet til kompaktkameraer. Vi tror at Leica kan vise gammel storhet når de nå lager optikk til speilreflekskameraer. Det blir også svært interessant hvis Leica fortsetter å lage optikk med fatning for andre systemer enn sitt eget.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen