Panoramaball lar deg ta unike bilder fra luften
(Bilde: Panono)

Panoramaball lar deg ta unike bilder fra luften

Panono er snart butikklar.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hadde det ikke vært tøft med 360 graders panoramabilder på et blunk? Det er nå mulig, takket være den snedige lille ballen Panono. 

Ballen er nemlig utstyrt med 36 kameraer fordelt på hele flaten, som fyrer av samtidig når ballen når det høyeste punktet.

Resultatet er et panoramabilde som ikke bare går rundt sin egen horisontale akse, men også vertikalt, og som kan navigeres i.

Suksessfull folkefinansiering

Det var i november i fjor at Panono sparket igang folkefinansieringsprosjektet via IndieGoGo. Målet den gangen var å samle inn 900 000 dollar, og det klarte de med god margin. 

Opprinnelig skulle ballen være klar i september i år, men den er nå forsinket og vil først være ferdig på vårparten. Selskapet jobber nå med å stressteste ballen for å forsikre seg at den tåler en og annen smell som normal bruk vil medføre.

Folkefinansiering snur opp ned på markedet: Nå kommer Kickstarter også til Norge

Avansert ball

Selv om den ser ut som en hundeleke, er Panono stappfull av avansert elektronikk. Blant annet har den et akselerometer som klarer å beregne akkurat når ballen når toppunktet, for så å ta bildet. 

Kameraet er også utstyrt med en selvutløser, og kan i tillegg styres av en smartenhet. Bildene overføres til telefonen via WiFi eller til PC via USB, og ballens minne rekker til 400 bilder.

Via et adapter kan Panono også brukes med et stativ eller en såkalt selfiestang. Da skal etterprosesseringen visstnok fjerne stang og stativ fra bildet. Siden startskuddet for innsamlingen, har ballen også fått et feste for snøre, slik at den kan henges opp før bildet tas.

Se videodemonstrasjonen av Panono nedenfor:

 
 

Har du høydeskrekk? Da er ikke dette panoramabildet noe for deg (Teknofil.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen