Panda vs Trend Micro online sjekk

  • Endret
Som et alternativ til å kjøpe et antivirusprogram, er det mulig å få datamaskinen sjekket for virus på nettet. Flere selskaper tilbyr gratis virussjekk på sine hjemmesider, vi har sett på to av de kanskje mest brukte alternativene.

Trend Micro
Kanskje den mest kjente av disse online tjenestene er Trend Micro sin housecall. Housecall er veldig enkel å bruke og skanner maskinen bra. Fordelen med detteprogrammet er at det er veldig enkelt å bestemme hva det er som skal skannes. Enten hele maskinen eller bare et område. Fort gjort og enkelt. Det er også mulig å jobbe med andre ting mens maskinen skannes.

Panda
Panda har også lansert en liknende tjeneste for skanning online. Panda Active Scan er også veldig enkelt å bruke. En fordel med Active Scan er at skanning av Mine Dokumenter eller e-post er gjort med et tastetrykk. Ellers er det ikke noe problem med å velge andre begrensede områder for skanning. Her er det også mulig å jobbe med andre ting mens maskinen skannes.


Testingen
Vår test maskin hadde 8 virusinfiserte filer lagret på forskjellige steder. I tillegg var det 4 e-poster som hadde en annen e-post som vedlegg (.eml fil) som inneholdt virus, mao litt mer pakket inn. Alle disse virusene var kjente virus som burde være enkle for begge tjenestene.

Både Panda og Trend Micro klarte i første omgang å finne de 8 virusene som var lagret på maskinen. Litt overraskende var det at Trend Micro klarte å identifisere alle de 8 virusfilene som lå på maskinen, men noen av filene klarte de ikke å nøytralisere. Panda klarte også å finne alle 8 virusfilene og hadde ingen problemer med å fjerne eller nøytraliserte filene.

Mer overraskende var det at ingen av skanningene fant de 4 e-postene som hadde e-post vedleggene med virus. Det var først når vi ba om skanning av e-post at Panda klarte å finne disse e-postene. Trend Micro gjorde ikke jobben sin her.

Avslutning
En jevnlig online sjekk av maskinen er ikke det samme som å ha et antivirusprogram installert, selv om den kjøres med jevne mellomrom. Et virus kan rekke å gjøre mye skade før en slik sjekk kjøres. Men det er absolutt et greit alternativ og man vil heletiden få en oppdatert sjekk av maskinen. Uansett hvilen løsning man velger er det viktigste å være veldig varsom med hvilke filer man åpner.

Virusene som er brukt i denne testen er kjente og et par var også veldig gamle, derfor burde det ikke være problemer å kjenne dem igjen. Grunnet e-post skanningen klarte Panda å hente inn at de først ikke fant alle e-postene med virus, noe Trend Micro ikke klarte. Personlig synes jeg Panda også hadde et enklere grensesnitt.

Sjekk din PC med Panda Active Scan her.
Sjekk din PC med House call her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen