Guide

Panasonics hemmelige meny

Heldigital overføring er det eneste som duger når du skaffer deg flatskjerm med digital mottaker. Bildet ble nærmest lytefritt da vi koblet HDMI-kabel mellom HD-mottakeren fra Get og Panasonic TH-37PX70-skjermen som vi har i soverommet. Vi hadde selvfølgelig også justert bildet med Teknofils idealinnstillinger.

Tast inn et tall

Alle de nye Get-boksene har programmerbar fjernkontroll. Ved å taste inn en tallkode fra Gets bruksanvisning, kunne vi styre både mottakeren og slå TV-en på og av med Get-fjernkontrollen. Vi prøvde flere tallkoder før det virket, men fant raskt den rette. Get er ikke alene om å ha programmerbar fjernkontroll. Flere av konkurrentene har det samme..

Scart eller HDMI
Likevel kunne vi ikke legge bort Panasonic-fjernkontrollen. Svart skjerm møtte oss hver gang vi slo på TV-en. Årsaken var at AV1 (Scart-kontakten) var standard for inngående TV-signal i stedet for HDMI1-kontakten som Get-boksen var koblet til. For å få bilde, måtte vi trykke på Panasonic-fjernkontrollens AV-knapp og velge HDMI1 hver gang vi slo på TV-en. Det samme gjelder en rekke Panasonic-modeller.

Umulig å endre?
Noen oppskrift på permanent endring av signalinngangen fant vi verken i menyene eller i bruksanvisningen. Dermed måtte vi fortsette å bruke både Panasonic-kontrollen og Get-kontrollen hver gang vi skulle se TV. Det var irriterende.

Men så oppdaget vi Panasonics hemmelige meny.

Hemmelig hotellmeny
Nederst på Panasonic-apparatet fins en liten luke med noen bortgjemte knapper. Der kan du hente fram Panasonics hemmelige meny hvis du vet hvordan det gjøres:

•  Trykk på -/V-knappen og holdt den inne mens du rolig trykker 3 ganger på AV-knappen på Panasonic-fjernkontrollen. Da spretter den hemmelige Hotell-menyen opp på skjermen.


Luken under Panasonic-skjermen skjuler -/V-knappen.

AV-inngang og startvolum
I Hotell-menyen kan du blant annet velge hvilken AV-inngang som skal være standard og hvor høy lyd TV-en i utgangspunktet skal være innstilt på. Vi slo på Hotel Mode, satte Initial Input til HDMI1 og Initial Vol Level til 9, før vi lukket menyen med Avslutt/Exit. De andre Hotell-innstillingene lot vi være i fred.

Bare for eksperter?
De fleste flatskjermer har skjulte menyer og innstillinger som er tiltenkt eksperter som vet hva de gjør. Men endring av standard AV-inngang bør selvfølgelig være tilgjengelig for alle. Etter å ha programmert fjernkontrollen og justert Hotell-menyen, fikk vår egen TV strømlinjeformet betjening.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen